30-річчя Незалежності України: світимо голим задом, зате гонорово святкуємо?
Україна

30-річчя Незалежності України: світимо голим задом, зате гонорово святкуємо?

5 вересня 2021, 11:25
0
1
Сподобалось?
1

Минає другий тиждень, як Україна відзначила 30-річчя Незалежності. Та пристрасті, пов’язані з цим великим святом, не стихають й досі. Люди задаються питанням: чи варто було будувати такі помпезні флагштоки у всіх областях України і тратити на це мільйони. До речі, один з них, у Херсоні, вже впав. Хіба від цього патріотизм народу зросте? А взагалі на святкування потратили п’ять мільярдів гривень. Знову ж напрошується питання: чи не ліпше було б направити їх на зміцнення війська або віддати пенсіонерам чи сиротам. Отож виходить, що світимо голим задом, зате гонорово святкуємо.

Неабияк здивувало людей і те, що Монатіку, який родом з Луцька, президент присвоїв звання заслужений артист України. Мовляв, у нас є багато достойніших. Особливо великі суперечки точаться навколо нового високого звання «Легенда України». Наприклад, люди дивуються, чому його присвоїли Софії Ротару, котра не вилазить з Росії, їздить по містах з концертами в країні-агресорі. А чому забули, наприклад, про великого патріота співака Тараса Петриненка або нашого Василя Зінкевича. Або чим не легенда поетеса Ліна Костенко?

А ще виникли тисячі чому, коли у своїй промові Зеленський так багато уваги присвятив князям Київської Русі, а не згадав жодним словом Українську повстанську армію, котра хоробро боролася за незалежність. Десятки, сотні тисяч її бійців поклали голови за вільну і соборну Україну. А їх ніби й не було на цьому світі, в історії країни. Дивно, але президент жодним словом не обмовився про Майдан Гідності! Це нормально? Водночас не помітив п’ятого президента Петра Порошенка. Звідки така забудькуватість чи примітивна дріб’язкова мстивість.

Водночас верховний головнокомандувач з десяток разів згадав про наших ворогів, війну, та жодного разу не назвав агресора – Росію. Цікава така вибірковість, тенденційність. Це такі тупі радники сидять в офісі президента, котрі готували виступ, чи він сам недалекий?

Євген ХОТИМЧУК,

шеф-редактор «Вісника+К»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися