Юлія МАЛЛОК і корейський принц Йї Гу  Гу
Україна

Українка була принцесою Кореї

5 вересня 2021, 20:46
0
0
Сподобалось?
0

Доньці емігрантів із Західної України судилося стати дружиною спадкоємного принца Кореї Йї Гу. Це Юлія Маллок, яка народилася вже у США.

Юлія отримала престижну освіту і працювала у Нью-Йорку в архітектурній фірмі. У компанії трудився і корейський принц Йї Гу. Він зацікавився вродливою дівчиною, підкоривши її серце кількома фразами українською. Принц і донька емігрантів стали закоханою парою. На той час Юлії минуло 29 років.

Молоді взяли шлюб у Штатах 1959 року в українській церкві. Спочатку жили на Гаваях, потім переїхали до Південної Кореї, мешкали у королівському палаці. Принцеса Юлія стала улюбленицею корейського народу. Але її життя не було щасливим. Українка не могла мати дітей. У 1969 році пара удочерила дівчинку з Сеула, однак королівська родина не визнавала дитину. Безпліддя Юлії, згідно з корейськими монаршими традиціями, було достатньо обтяжливою обставиною, аби розірвати шлюб. У 1982 році подружжя розлучили. Згодом виявилося, що пара не проводила офіційної церемонії корейського весілля і тому Юлія мала труднощі з оформленням документів. Її подальше життя пішло шкереберть. Чому Йї Гу, ще коли був закоханий, не подбав про її майбутнє, невідомо.

Ніхто з подружжя так більше не одружився вдруге. Імператорська родина сподівалася, що Йї Гу пов’яже долю з корейською аристократкою, але не судилося. Він мав кілька романів, та вони не стали офіційними шлюбами. Королівський нащадок так і не народився. Принц працював викладачем в університеті, був на керівній посаді в авіакомпанії. З колишньою дружиною не спілкувався.

А от Юлія в інтерв’ю завжди зазначала, що життя з принцом було найщасливішими роками. Їй доводилося непросто – колишній чоловік не давав жодних коштів. Тому вона відкрила магазини одягу і своїми прибутками врятувала від злиднів не одну корейську сім’ю. До США Юлія повернулася з прийомною донькою лише через десять років після розлучення.

Коли принц Йї Гу помер від інфаркту, Юлію не запросили на похорон, не дозволили востаннє його побачити і не визнали офіційною вдовою. Проте вона купила квиток на літак і таки побувала на його могилі. Померла у 2017-му, коли мала 94 роки. Її прах розвіяли над Тихим океаном – так вирішила прийомна донька. Проте сама Юлія заповідала зробити це над територією Кореї.

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися