Вінниччанка носить одяг, як сто літ тому
Україна

Вінниччанка носить одяг, як сто літ тому

20 лютого 2022, 16:06
0
0
Сподобалось?
0

Вінничанка Міла Поворознюк – дама, відома далеко за межами рідного міста. Вона не носить светрів, джинсів, кросівок. Її повсякденний одяг – сукні, які вдягали жінки у ХІХ – на початку ХХ століття. Міла називає себе Леді Вінтаж. Тепер у неї з чоловіком є невеличкий сільський будиночок в англійському стилі минулих років.

Стару хату пара придбала у селі Вінницького району наприкінці 2020 року. І вже через декілька місяців взялися за ремонт. Самотужки встигли зробити кухню, спальню, вітальню. Дизайнером інтер’єру стала Міла. Вона протягом п’яти років збирала всілякі дрібнички, купувала меблі, серед яких багато старовинних. Усе для того, аби відтворити у своєму будиночку атмосферу минулих століть. І їй це вдалося. У будинку навіть опалення у колишньому стилі: дім гріє камін-буржуйка.

– Довго вивчала, як усе розставити. Дивилася старі фільми, журнали та фотокартки. Щось шукала в інтернеті, – зізналася жінка. – Чоловік каже, що у нас тепер не дім, а фотостудія, де що не куточок, то локація для зйомки.

Дійсно, коли подивитися на фото, таке враження, що це картини з далекого минулого. Можна сказати, що Міла Поворознюк облаштувала будинок під свій стиль. Адже уже кілька років по вулиці вона ходить в одязі, пошитому за модою ХІХ – початку ХХ століть. Багато мережива, корсети, капелюшки – цю панянку просто неможливо не помітити. Більшість суконь жінка шиє сама, щось замовляє у кравчинь, аксесуари шукає у секонд-хендах. Найважче, зізнається, підібрати взуття. Адже в Україні мало хто шиє таке, яке носили більше ста років тому. Тож вишуковує  черевички і туфельки, де тільки можна: у  танцювальних колективах і навіть в Америці. Зручний сучасний одяг – не для неї. Міла каже, що кросівок не любила ніколи. Останні у неї були у 12 років. Давно купувала і джинси. Звикла жінка за останні роки і до надмірної уваги. 

– Не зважаю на сторонні погляди. Але якщо зі мною хтось йде, то завжди помічає, що на мене люди дивляться. Переважно всі позитивно сприймають мій образ, діти просять дозволу сфотографуватися зі мною, чоловіки роблять компліменти.

Нині Міла – модна блогерка, у якої сотні тисяч підписників. Їм вона і розповідає про своє захоплення. Мріє ж у своєму новому будиночку  відкрити ательє вінтажного одягу, щоб усі бажаючі змогли приміряти старовинний образ.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися