Які професії стануть популярними у повоєнний час і чи зростуть зарплати
Україна

Які професії стануть популярними у повоєнний час і чи зростуть зарплати

24 квітня 2022, 16:19
0
0
Сподобалось?
0

Війна в Україні змінить чимало, зокрема, і на ринку праці. Тож фахівці та експерти уже почали прогнозувати, які професії стануть популярними у повоєнний час і чи зростуть зарплати.

Зрозуміло, що нашій країні у прискореному темпі доведеться відновлювати зруйновану інфраструктуру: житловий фонд, пам’ятки архітектури. Тож першими, кого покличуть на роботу, стануть будівельники, інженери, зварювальники, електрики, муляри і так далі. Також фахівці відзначають, що досить затребуваними стануть менеджери з продажу, які спеціалізуються на будівельних матеріалах.

Якщо Європа дійсно відмовиться від російського газу та нафти, Україні доведеться швидко розвиватися у цій сфері. А значить, нам потрібні будуть енергетики. Крім того, кажуть, що наша територія стане частиною так званого нового Шовкового шляху, оскільки через санкції доставка вантажів з Китаю через РФ і Білорусь надовго припиниться. Отже, з’явиться величезний попит на всі логістичні спеціальності. Тут знайдуть собі застосування і водії, і портові робітники, і дорожні будівельники тощо.

Епідемія коронавірусу почала, а війна закінчить процес переходу українського бізнесу в інтернет. Більшість сфер перелаштуються на онлайн-роботу. Залишатимуться популярними програмісти та айтішники. Також фахівці переконані, що у повоєнний час суспільство потребуватиме психологів та психотерапевтів, адже багато людей з підірваною психікою, у стані відчаю та депресії. Особливо затребуваними будуть дитячі психологи, яким доведеться приводити до тями малюків.

Економічний експерт Андрій Новак запевняє, що на найближчі 10 років роботи буде достатньо для всіх, більше того, зарплати стануть вищими, ніж були до війни. Він це пояснює тим, що нашій країні допомагатимуть різноманітні фонди, безліч грантів та сотні світових компаній.

Тобто злидні та тотальне безробіття – це абсолютно не наше майбутнє. Бо поки українці відновлюватимуть Україну, росіяни будуть звикати до іншого життя: в’язати з лози постоли, варити свої капустяні щі та гнати самогонку.

Юлія САВІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися