США передали Україні експериментальну зброю проти іранських дронів
Україна

США передали Україні експериментальну зброю проти іранських дронів

6 квітня 2023, 10:27
0
1
Сподобалось?
1

За словами представників урядової компанії SAIC, США надсилають ракети для боротьби з безпілотниками як частину експериментальної платформи, щоб допомогти Україні у боротьбі з використовуваними росіянами іранськими безпілотниками.

У вівторок США оголосили про великий пакет військової допомоги Україні, зосереджений на протиповітряній обороні, включаючи «10 мобільних ракетних системам c-UAS з лазерним наведенням».

Це сталося після січневого конкурсу, проведеного армією США, яка шукала систему для боротьби з дронами-смертниками Shahed-136. SAIC, яка брала участь у конкурсі, претендує на відправку десяти одиниць зброї в Україну, повідомив Defense One представник компанії в кулуарах симпозіуму глобальних сил Асоціації армії США минулого тижня.

«Росія використовувала Шахед-136 для нападу не лише на українські військові сили, але й на цивільну інфраструктуру, щоб призвести до відключення світла по всій країні. Україна збила багато безпілотників іранського виробництва, які коштують близько 20 000 доларів за штуку, але інколи змушена використовувати для цього ракети протиповітряної оборони вартістю 500 000 доларів», – йдеться у повідомленні американського видання.

У січневих випробуваннях SAIC використовувала ракети з лазерним наведенням APKWS BAE, які досягли 100-відсоткового показника влучності, сказав представник компанії. За словами Грега Фортьє, віце-президента армійського підрозділу SAIC, ці ракети коштують менше 30 000 доларів за штуку, тому вони дешевші, ніж українські ракети протиповітряної оборони.

Система також включає кулеметну установку M240 і систему електронної боротьби, яка може взяти під контроль комерційний дрон, включаючи будь-яку систему DJI, яка не працює з розширеним шифруванням, сказав Джеремі Девідсон, системний інженер SAIC. Безпілотники DJI часто використовують обидві сторони в Україні. Фортьє сказав, що їхня система виявила безпілотник на відстані понад шість миль і вразила його на відстані трьох миль, що набагато більше, ніж вимагає армія.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися