У Луцькій громаді реалізовуватиметься масштабний проєкт щодо очищення і поліпшення якості питної води
Україна

У Луцькій громаді реалізовуватиметься масштабний проєкт щодо очищення і поліпшення якості питної води

18 серпня 2023, 12:50
0
2
Сподобалось?
2

У Луцькій міській територіальній громаді буде реалізовуватися масштабний проєкт щодо впровадження сучасних технологій очищення і поліпшення якості питної води, а також для забезпечення надійності водопостачання.

Про це повідомляє КП «Луцькводоканал».

В рамках проєкту передбачається модернізація Дубнівської станції водопідготовки з використанням сучасних технологій, встановлення модульних станцій водопідготовки в населених пунктах Луцької ТГ, а також стимулювання до використання локальних систем доочищення води в багатоквартирних будинках.

Чому проєкт необхідний?

Наявні станції водопідготовки, зокрема Дубнівська станція, побудовані в 70-х роках на основі застарілих і спрощених технологій очищення води. Вони не зазнавали реконструкції упродовж майже 50-ти років і в подальшому можуть загрожувати виникненням складних аварійних ситуацій. Також ці станції унеможливлюють проведення їхньої реконструкції без повної зупинки водопостачання. Однак, зупинка водопостачання для таких цілей неможлива – підприємство не допустить ситуації з тривалим обмеженням водопостачання для населення.

Тому Луцьк реалізовує цей проєкт таким чином, що мешканці отримають покращену воду і надійність водопостачання, і при цьому не матимуть незручностей у вигляді зупинки водопостачання. А також фінансування цього дороговартісного проєкту не буде закладено в тариф, а отже мешканці Луцької громади не понесуть додаткових фінансових витрат. До слова, якби дану ініціативу підприємство впроваджувало через власну інвестиційну програму, то це могло б спричинити додаткові витрати для населення в тарифах на воду – довелось би сплачувати додаткових 5 гривень на кожному метрі кубічному води. Однак, сьогодні, в умовах воєнного стану, Луцька міська рада шукає шляхи рішення, які забезпечать населення якісною питною водою і при цьому не створюватимуть додаткових фінансових витрат для лучан.

У результаті впровадження проєкту Луцька громада отримає гарантії надійного водопостачання, а також КП «Луцькводоканал» зможе реконструювати існуючі станції водопідготовки, не створюючи незручностей для жителів громади.

Детальна інформація щодо умов і переваг проєкту буде надана під час презентації проєкту, що відбудеться 22 серпня, о 13:00 в залі засідань Центру надання адміністративних послуг Луцької громади за адресою: вул. Лесі Українки, 35.

Участь в засіданні візьмуть представники міської влади, відділу екології та Департаменту ЖКГ, голови ОСББ, депутати і старости громад, представники освітньої галузі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися