Кому повторно можуть вручити повістку
Україна

Кому повторно можуть вручити повістку

23 вересня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

В Україні воєнний стан та загальна мобілізація були продовжені до 15 листопада 2023 року. У зв’язку з цим військовозобов’язаним чоловікам продовжуватимуть вручати повістки, а деякі з них отримають її повторно.

У воєнний час рішення про відстрочку від служби дається на 6-12 місяців. Тому після закінчення терміну потрібно знову проходити військову лікарську комісію (ВЛК). Також бронь дається на рік  військовозобов’язаним чоловікам, які забезпечують населення всім необхідним для життя, адже економіка має працювати навіть у воєнний час. Тож представники певних галузей промисловості захищені від мобілізації. Повістки можуть вручати повторно: якщо військовозобов’язаний чоловік проходив ВЛК більше як рік тому; для перевірки облікових даних; для перевірки даних про бронювання співробітника; для мобілізації.

Якщо призовник не прибув до ТЦК за викликом для уточнення даних або проходження ВЛК, йому загрожує штраф у таких розмірах:

за перше порушення від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1 700-3 400 гривень); за друге протягом року - від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3 400-8 500 гривень).

За ігнорування мобілізаційного розпорядження загрожує кримінальна відповідальність від 3 до 5 років обмеження волі.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися