Україна почала серійно виробляти українські «шахеди»: літають на тисячу кілометрів
Україна

Україна почала серійно виробляти українські «шахеди»: літають на тисячу кілометрів

6 листопада 2023, 15:07
0
0
Сподобалось?
0

АТ Українська оборонна промисловість (Укроборонпром) запустила серійне виробництво ударних далекобійних безпілотників, які мають кращі характеристики, ніж в іранських аналогів типу Shahed 131/136.

Про це сказав генеральний директор компанії Герман Сметанін в інтерв'ю Економічній правді, оприлюдненому в понеділок, 6 листопада.

За його словами, такий дрон здатний літати приблизно на 1 тисячу кілометрів, вже виробляється серійно, зокрема, в кооперації з іноземними партнерами.

"Де саме я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють", – заявив гендиректор Укроборонпрому.

Сметанін стверджує, що українська сторона має і аналог Shahed, і потужніші моделі з більшою дальністю бойового вильоту.

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "шахеди" так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками", – пояснив він.

Також Сметанін зазначив, що на потужностях Укроборонпрому розгорнули ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній.

"FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається", – розповів він.

Нагадаємо, що 17 жовтня минулого року Укроборонпром оприлюднив фото металевої конструкції з синім птахом та жовтим гербом, підписавши її: "Дальність – 1000 км, вага бойової частини –75 кг. Завершуємо розробку".

Пізніше стало відомо, що Україна провела низку успішних випробувань ударного безпілотника з дальністю ураження на тисячу кілометрів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися