10-річний Святослав ВЕРБИЦЬКИЙ
Вінничина

Вся Україна тепер знає, що Святик насіння на дрони міняє

10 лютого, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

10-річний Святослав Вербицький із селища Тиврів, що на Вінниччині, має незвичайне захоплення. Він вирощує овочі та збирає з них насіння, а ще дуже любить чорнобривці. З усіма бажаючими хлопчик за символічну плату ділиться насінинами. Кошти збирає, щоб допомогти воїнам.

Як розповідає його бабуся Інна Суверток, хоч сама і народилася в місті, але доля повернула так, що тепер має власний будинок та город поруч. Раніше міська жителька і подумати не могла, що робота на землі, вирощування різних овочів буде приносити їй таке задоволення. Разом із бабусею з цікавістю придивлявся до городніх рослин і маленький Святослав.

– Ми з ним навіть кольори вчили по овочах. Помідор – червоний і жовтий, огірок – зелений, баклажан – фіолетовий. Внук ріс цікавим, допитливим і все схоплював на льоту, – додає Інна Григорівна. Він постійно допомагав бабусі та мамі збирати й сортувати насіння. Коли почалося повномасштабне вторгнення, люди дещо розгубилися, відклали на задній план городні клопоти. Родина Суверток безкоштовно надсилала насіння овочів у регіони, які найбільше постраждали від обстрілів, щоб тамтешні жителі мали з чого садити. А ще люди дуже хотіли чорнобривців, бо ті квіти символізують Україну. Святослав дуже їх любить, акуратно збирає насіння, а потім складає в пакуночки та надсилає. Дуже тішиться, коли отримує відгуки. Якось одна жіночка надіслала фото жовтогарячих квітів і підписала: «Сонячна дорога від Святослава».

Багато хто дивується, як так дитина захоплюється рослинами, а не телефонами. Хоча рідні зізнаються, що пограти в ігри на гаджетах він теж полюбляє. Але робота на свіжому повітрі набагато цікавіша. Хлопчик біля будинку має свій клаптик землі, де висаджує та доглядає овочі. Сам підливає, прополює. А коли достигають плоди – відкладає найкращі, щоб згодом з них зібрати насіння. Родина Суверток неодноразово передавала військовим допомогу. І школяр Святослав вирішив долучитися до волонтерства. У травні минулого року він висаджував розсаду, ціле літо доглядав, а в кінці вересня зібрав урожай. Інна Григорівна та її донька Наталія зареєстровані у багатьох садово-городницьких групах. Там знаходять однодумців і клієнтів. Завдяки інтернету насіння від Святослава пересилають в різні регіони України. І бабуся Інна зі здивуванням відмітила, що найбільше замовлень зі східних областей, а також з Київщини, Херсонщини та Харківщини. Буває, коли діти з-за кордону пишуть повідомлення і просять для батьків, які залишилися в Україні, переслати різне насіння. Такий сюрприз їм хочуть зробити.

– Завдяки усім людям, які люблять городництво і купують насіння у мого внука, він назбирав достатню суму, щоб купити дрон для військових. Йому це вдалося! І дитина так загорілася бажанням підтримувати Збройні сили України, що зараз знову оголосили другий збір на дрон. А оскільки на порозі весна, то насіння усім потрібне. Тому бажаючі можуть замовити його у мене у фейсбуці. Ми з внуком із задоволення надішлемо насіння в будь-який куточок України. Бо ми всі працюємо заради спільної мети – перемоги!

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися