На Волині учнів вчитимуть керувати дронами: подробиці
Волинь

На Волині учнів вчитимуть керувати дронами: подробиці

12 січня, 10:01
0
1
Сподобалось?
1

Обласним комунальним закладам – Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді та Центру позашкільної освіти – передали навчальні квадрокоптери.

Обидва центри позашкільного розвитку адаптують освітні програми під виклики та оновлюють матеріально-технічну базу для здобуття учнями практичних навичок. Про це повідомили в пресслужбі Волинської обласної ради.

Зокрема, у центрі позашкільної освіти у новому навчальному році започаткували затверджену МОН актуальну освітню програму навчання операторів БПЛА. За нею також займатимуться і вихованці гуртків науково-технічного спрямування (авіамоделювання, судномоделювання, робототехніка тощо).

В обласному центрі національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства наразі працюють над впровадженням нової навчальної програми військово-патріотичного напрямку, яка включатиме чотири блоки: БПЛА, військова топографія, історія України та домедична підготовка за стандартами НАТО.

Ознайомившись із нововведеннями, започаткованими в обох закладах, Григорій Недопад зазначив, що надане Волиньрадою обладнання допоможе швидше інтегрувати нові навчальні програми, актуальність яких продиктована великою війною.

«Я переконаний, що ці навчальні дрони будуть використовуватись в освітньому процесі з метою його осучаснення на вимогу часу. Тут виховуються майбутні інженери, кібернетики, науковці, спортсмени та загалом обдаровані юнаки та дівчата, які є патріотами своєї держави. Це наше майбутнє, якому відбудовувати та захищати рідну землю. Ми й надалі будемо працювати над тим, аби не лише підтримувати, а й оновлювати матеріально-технічну базу обласних комунальних закладів», - запевнив Григорій Недопад.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися