Про що можна попросити у чудотворної ікони «Скоропослушниця» 9 листопада
Україна

Про що можна попросити у чудотворної ікони «Скоропослушниця» 9 листопада

9 листопада 2023, 09:34
0
0
Сподобалось?
0

9 листопада за новим церковним календарем вшановують пам'ять ікони Божої Матері "Скоропослушниця", що знаходиться на горі Афон, у монастирі Дохіар.

У писаннях сказано, що ікона з'явилася в X столітті. Відома історія дивовижного зцілення одного з ченців завдяки іконі. 1664 року повз ікону вночі із запаленою скіпкою проходив трапезар Ніл. Раптом він почув голос, який просив не ходити повз і не коптити ікону. Ніл подумав, що це жарти братії й знехтував знаменням. І незабаром осліп. Перед іконою Божої Матері трапезар розкаявся і зцілився. Той самий голос велів передати, що образ цей іменуватиметься "Скоропослушницею", бо являтиме швидку милість і виконання прохань тим, хто до неї звертається.

В ікони "Скоропослушниця" просять позбавити від бід і хвороб, зокрема від сліпоти, глухоти, кульгавості. До святині звертаються в будь-яких складних життєвих ситуаціях, відомо, що молитвою до "Скоропослушниці" рятувалися від полону і виживали під час корабельних аварій.

Цього дня прийнято миритися і прощати один одному всі образи. За старих часів у цей час перебирали зимові речі - непотрібні віддавали тому, хто їх більше потребує.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися