У Луцьку вулиця Чехова буде перейменована  на честь Олега Куцина – командира «Карпатської Січі»
Україна

У Луцьку вулиця Чехова буде перейменована на честь Олега Куцина – командира «Карпатської Січі»

29 листопада 2023, 13:00
0
1
Сподобалось?
1

Вулицю Чехова в Луцьку перейменують на вулицю Олега Куцина – командира батальйону «Карпатська Січ», із 1 січня 2024 року без зміни нумерації об’єктів нерухомого майна.

Відповідне рішення прийняли 29 листопада на сесії Луцької міської ради.

Відзначимо, що Олег Іванович Куцин народився 1965 року в Івано-Франківську, де в той час навчалися його батьки.

У 1989 році Олег Куцин вступив у «Народний рух України за перебудову». 4 жовтня 1989 року, попри сувору заборону комуністів, вперше вивісив синьо-жовтий прапор у Тячеві. Брав активну участь у виборах до Верховної ради 1990 року. Учасник «Революції на граніті». Був головою Закарпатської обласної організації Всеукраїнського політичного об'єднання «Державна самостійність України».

З 2015 року очолював «Легіон Свободи», комбатантське об'єднання членів ВО «Свобода», які беруть участь у Війні на сході України.

З початком військових дій на сході України, наприкінці травня – на початку червня 2014 року, Олег Куцин організував волонтерську групу зі свободівців, яка почала збирати та доправляти допомогу українським військовим, які несли службу в районі окупованого Слов'янська Донецької області.

Тривалий час проживав у Луцьку.

На початку літа 2014 року спільно з побратимами вирішив вступити до лав Національної гвардії України. Створив Окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади Збройних сил України. У жовтні 2014 року «Карпатська Січ» зайняла позиції у селищі Піски, та залишалась там до березня 2016 року. За цей час чота стала ротою, взяла участь в обороні Донецького аеропорту, боях за Піски, шахту «Бутовка», Водяне, Опитне, Первомайськ.

Олег Куцин був поранений напередодні Різдва у бою за селище Піски. Загинув Олег Куцин 19 червня 2022 року на командному пункті у селі Вірнопілля від прямого влучання російської артилерії.

Він отримав численні нагороди: нагрудний знак «За оборону Донецького аеропорту», нагрудний знак «Знак пошани», «Золотий значок» ВО «Свобода», почесний громадянин міста Тячів.

Загалом перейменують три вулиці 

Зокрема, будуть перейменовано: вулицю Чехова на вулицю Куцина Олега, вулицю Волгоградська - на вулицю Пянтковського, вулицю Нестерова - на вулицю Тероборони.

Нові назви вулиць у Луцьку будуть запроваджені з 1 січня 2024 року без зміни нумерації об’єктів нерухомого майна.

Перейменування пов’язане з процесом декомунізації та дерусифікації назв вулиць у Луцькій міській територіальній громаді.

У визначені терміни працівники департаменту житлово-комунального господарства мають забезпечити виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новими назвами вулиць на будівлях міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися