Правоохоронці затримали Романа Гринкевича при спробі перетину кордону
Україна

Правоохоронці затримали Романа Гринкевича при спробі перетину кордону

22 січня, 11:44
0
0
Сподобалось?
0

Правоохоронці затримали сина львівського бізнесмена Ігора Гринкевича близько о 06:50 22 січня. До слова, Гринкевич був у офіційному розшуку від 18 січня 2024 року.

Як повідомили у ДБР, Романа Гринкевича затримали при спробі перетнути кордон.

В місті Одеса 22 січня 2023 року о 6:50 ранку при організації виїзду за межі країни правоохоронці затримали п'ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг,

– мовиться у повідомленні.

На брифінгу директор ДБР Олексій Сухачов додав, що Гринкевич намагався розв'язати питання щодо того, аби незаконно виїхати з України, щоб надалі переховуватися в одній з країн Європи. Сьогодні підозрюваного доставлять до суду для обрання запобіжного заходу.

Слідчим вдалося встановити, що Гринкевич виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. Суд дав дозвіл на затримання підозрюваного 19 січня, й відтоді слідчі почали працювати над встановленням його місцеперебування.

Справа Гринкевичів: головне

Львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу та чотирьом членам злочинної організації, серед яких і його син Роман, оголосили підозри. За даними слідства, Гринкевичі разом зі своїми компаніями завдали державному бюджету України збитків на майже 1 мільярд гривень. Зокрема, їх викрили на оборудці із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Ігора Гринкевича затримали 29 грудня 2023 року під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Львівський бізнесмен пропонував 500 тисяч доларів США за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Відомо, що Гринкевичі уклали 210 контрактів з Міністерством оборони. Усі договори були розірвані, після того, як стали відомі деталі корупційної схеми. Наразі чинним лишається лише один контракт – на постачання харчів військовим у Миколаївській та Херсонській областях.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися