ДБР арештувало головний офіс «Сінево Україна»
Україна

ДБР арештувало головний офіс «Сінево Україна»

27 лютого, 14:26
0
0
Сподобалось?
0

Державне бюро розслідувань арештувало будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії "Сінево Україна" у Києві.

ДБР наклало арешт на будівлю у межах кримінального провадження, яке ведеться за фактом "незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період від 2016 по 2021 року".  

Таку заяву компанія надала hromadske.

"Сінево Україна", яка є частиною міжнародної групи Medicover з головним офісом у м. Стокгольм, офіційно заявляє, що арешт є протиправним, незаконним, та може вважатися тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України", – заявили у компанії.

Як зазначили у компанії, Medicover в особі кіпрської компанії "Лінкмікс Холдінгс Лімітед", придбала будівлю ще 2010 року у фізичних осіб, тобто на момент придбання будівля перебувала у приватній власності й "жодним чином не могла бути виведена з державної власності 2016-2021 роках".

Також компанія заявляє, що арешт було накладено без офіційного повідомлення, і їй стало відомо про це "лише по факту появи відповідного запису в державному реєстрі".

"Внаслідок цього без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться не лише мільйони громадяни України, клієнтів "Сінево", але й низка благодійних, неприбуткових, військових і державних організацій, які компанія обслуговує на безоплатній основі. Загалом, близько 250-300 тисяч людей щомісяця", – йдеться у заяві.

У компанії також додали, що також бюджет України недоотримає понад 310 млн грн податків і зборів щорічно – стільки лабораторії сплатили торік, а понад 2300 співробітників стануть безробітними.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися