Проти мера Садового відкрито справу через незаконний продаж землі, – ДБР
Львівщина

Проти мера Садового відкрито справу через незаконний продаж землі, – ДБР

27 вересня 2023, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

Державне бюро розслідувань внесло до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань повідомлення за фактами зловживання міським головою Львова Андрієм Садовим своїм службовим становищем у справі про незаконний продаж земельної ділянки в промзоні «Рясне-2» площею 23,5 га в 2015 році.

Про це повідомив журналіст та депутат Київської облради Володимир Горковенко у колонці «Цензор.нет».

Як зазначив журналіст, йдеться фактично про поновлення кримінального провадження від 21.07.2015 року, відкритого Національним антикорупційним бюро і закритим 3 березня 2022 року в перші тижні повномасштабного вторгнення.  «Мера звинувачують у цілому букеті зловживань – від розтрати майна громади на декілька десятків мільйонів гривень до зловживання владою і службового підроблення. Найбільший строк покарання за цими статтями – до 12 років тюрми», – йдеться у повідомленні.

За його словами, справа земельної ділянки під індустріальний парк поблизу Львова тягнеться уже майже 10 років. У 2015 році Львівська міська рада за наполяганням мера ухвалила низку сумнівних рішень щодо наділу площею 23,5 га в промисловій зоні «Рясне-2».

Спочатку це була взагалі ділянка, яка належала сусідньому селу. Далі рішення про виділення в оренду, а потім і виставлення на продаж проводили з низкою порушень. Конкурс на оренду навмисне проводили за скороченою процедурою, щоб в ньому взяв участь один учасник, який навіть не подав повного пакета документів. Продаж взагалі провели без конкурсу за заниженою щонайменше на 40 млн грн ціною (за іншими даними – на 90 млн грн)

Додаткових збитків завдано було відсутністю орендних платежів, а також податкових відрахувань через те, що інвестор так і не почав роботу. Не було створено робочі місця і не були сплачені податки в бюджети всіх рівнів у сумі близько 2 млрд грн.

У 2020 році, за словами журналіст, ймовірно поклавшись на гарантії від Садового, ділянку перекупила інвестиційна компанія Dragon Capital.

3 березня 2022 року Садовий нібито домагається закриття кримінального провадження щодо зловживань на ділянці з майбутнім індустріальним парком.

Справа, яку відкрило ДБР, за словами журналіста, будуватися не лише на напрацюваннях НАБУ, але й на нових подробицях порушень у процедурі виділення і продажу ділянки.

Нагадаємо, у 2019 році САП повідомила Садовому про підозру в зловживанні службовим становищем. Справа стосується продажу містом у 2015 році землі на відкритому конкурсі інвестиційній компанії CTP за 54 мільйони гривень.

Як повідомляв «Главком», прокуратура просила суд обрати меру Львова запобіжний захід у вигляді застави 50 млн грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися