Якщо погано спите: простий метод 15х15х15
Україна

Якщо погано спите: простий метод 15х15х15

15 лютого, 11:39
0
0
Сподобалось?
0

Взимку багато людей зазначають, що їхній сон став гіршим. Безсоння негативно впливає на здоров'я. За словами фахівця, все, що потрібно робити, це змінити свої ранкові звички.

Якщо поганий сон вночі та регулярне прокидання до світанку стають нормою, треба терміново вживати заходів. Експерт назвав три основні звички, які варто обов'язково застосовувати вранці.

Існує дуже багато причин поганого сну. Серед них найпоширенішими є стрес, нестача вітамінів в організмі та синє світло (від екранів комп'ютерів, телефонів, планшетів тощо).

Більшість людей для вирішення цієї проблеми радше купують трав'яні чаї чи приймають ліки для покращення сну. Але це дає лише короткочасний ефект. Зрештою їхній біологічний годинник збивається, а самопочуття погіршується. Щоб позбутися проблем зі сном, варто спробувати інші методи.

Наприклад, зверніть увагу, що на нестачу сну взимку впливає дефіцит вітаміну D, який ми отримуємо із сонячним промінням. Сезонні афективні розлади (САР) дуже поширені в холодну пору року, коли мало денного світла, що виливається у погіршення сну.

Що таке метод 15х15х15

Експерт називає ключем до успіху та якісного сну програмування власного циркадного ритму. Саме ранок, як це не дивно, впливає на наше вечірнє засинання. Тому варто запровадити 15-хвилинний ритуал, який треба проводити одразу після прокидання. Вже зовсім скоро, каже психолог і фахівець зі сну Майкл Брюс, ви помітите результати. Він назвав це "метод 15х15х15".

Передусім одразу після пробудження, протягом 15 хвилин, потрібно зробити глибокі вдихи. Вони швидко приведуть вас до тями і наситять сонний організм киснем. Це діє краще за каву.

Потім потрібно випити 15 унцій (450 мл) води. Адже після сну наш організм зневоднений, тому звичайна вода стимулюватиме вас краще за будь-який кофеїн.

Завершальний крок – побути 15 хвилин на сонці, тобто відкрити штори, стати біля вікна чи вийти на невелику прогулянку. Так організм отримає порцію вітаміну D, що згодом покращить засинання і зробить сон міцним.

Коли ж сонце не поспішає виглядати з-за хмар, лікар радить отримувати вітамін D з продуктів чи в синтетичному вигляді. Так, наприклад, вживання грибів, риби, деяких вітамінізованих соків та яєчних жовтків допоможе позбутися дефіциту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися