Як вибрати кухню: корисні поради
Україна

Як вибрати кухню: корисні поради

27 лютого, 14:56
0
0
Сподобалось?
0

У будь-якому будинку приміщення для приготування їжі має велике значення. Облаштовуючи його, враховують підвищену вологість, перепади температур, інтенсивне використання гарнітура. Знадобляться стійкі до негативних факторів меблі, здатні довго зберігати привабливий вигляд.

Сучасні виробники випускають гарнітури з різноманітних матеріалів, тому сьогодні вибір у покупця великий. Проте не поспішайте купувати першу-ліпшу модель, яка сподобалась. Спочатку потрібно визначити параметри приміщення, адже в багатьох квартирах кухні дуже невеликі, вільного простору для облаштування мало.

Варіанти розташування гарнітура

Щоб у кімнаті завжди було зручно готувати їжу чи приймати гостей, потрібно дотримуватися принципів ергономіки. Перш ніж купити кухню тут https://skladmebliv.ua/ua/kukhonni-mebli-22, враховують способи розташування – усе залежить від розмірів приміщення. Мінімум місця займає прямий варіант, коли всі елементи встановлюють вздовж однієї стіни.

Якщо вибрати такий спосіб, вийде максимально корисно залучити стільницю й використовувати її як робочу поверхню. Зручнішим способом є дворядне розташування, коли декілька шаф навішують поверх встановлених на підлозі. Це чудовий варіант, коли потрібно зекономити більше простору. Популярним рішенням також є кутова або L-подібна кухня, коли елементи розміщують вздовж двох суміжних стін.

Для класичного стилю інтер’єру та симетричного планування підійде П-подібне розміщення. У такому разі робочі зони розташовують на вершинах рівностороннього трикутника, що дає змогу отримати ергономічний простір. Якщо площа приміщення дозволяє, можна вибрати острівний варіант зі створенням окремої зони – обідньої, робочої або з плитою, мийкою.

Матеріали та інші критерії вибору

Проєкт кухні передбачає урахування не тільки зовнішнього вигляду та стилю, а й правильне розміщення усіх секцій. Важливо, щоб шухлядами та технікою було зручно користуватися, а відкриті дверцята не заважали вільно рухатися. Загальноприйняті розміри можна коригувати залежно від потреб. Наприклад, стандарт висоти для робочої поверхні складає 850 мм, проте не кожному він підходить.

Особливі вимоги висувають до матеріалу гарнітура для кухні. Все тому, що меблі в цьому приміщенні постійно витримують великі навантаження через перепади температур, пар, високу вологість тощо. Сучасні виробники використовують такі матеріали:

  • ДСП. Має великий попит під час виготовлення кухонних корпусів, адже виглядає привабливо та обійдеться недорого;
  • МДФ. Дає можливість створити фасад будь-якої форми з різною глибиною та складністю фрезерування. Вибір кольорів великий, тому не завадить скористатися допомогою дизайнера;
  • натуральний масив дерева. Коштує дорожче, ніж два попередніх варіанти, проте приваблює природною красою та відтінком. Потребує додаткової обробки для стійкості до вологи, пари й температурних перепадів.

Коли йдеться про деревину, краще надати перевагу виробам на основі ясеня або дуба, ці породи не дуже сприятливі до хімічних та механічних впливів.

Особливості вибору кольору

Відтінок не просто створює настрій, а й впливає на апетит. Для малогабаритної кухні краще вибрати гарнітур у світлих відтінках, у такий спосіб вийде візуально збільшити простір. Завдяки темній гами вдасться створити затишну та теплу атмосферу, проте таке рішення варто використовувати лише в тому разі, коли в приміщенні достатньо вільного простору.

Якщо вікна виходять на північ, краще вибирати теплі кольори, коли на південь – холодні. Не завадить попередньо переглянути фотографії з доступними дизайнерськими рішеннями, щоб визначити, який варіант підійде для конкретної кухні. Класичний бронзовий або теплий золотистий відбивають світло, тому підходять для невеликого приміщення.

Під час вибору кухні важливо враховувати підвищену вологість та постійні температурні перепади у приміщенні. Варто вибирати стійкий до таких факторів гарнітур, який допоможе візуально розширити невеликий простір.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися