«Ми, наші улюбленці та війна»: фільм Антона Птушкіна вийшов на екрани
Україна

«Ми, наші улюбленці та війна»: фільм Антона Птушкіна вийшов на екрани

9 квітня, 12:12
0
0
Сподобалось?
0

Український тревел-блогер Антон Птушкін випустив свою нову документальну стрічку “Ми, наші улюбленці та війна” 4 квітня. У фільмі автор розповідає про взаємини між людьми та їхніми домашніми тваринами в контексті російської агресії проти України.

Про це повідомляє Суспільне.Культура.

Ідея стрічки

Фільм “Ми, наші улюбленці та війна” був створений у співпраці між українським та канадським кінопродакшнами. Канадська компанія Yap Films вирішила підтримати українських колег у зв’язку з воєнною ситуацією в Україні й запросила українських документалістів до співпраці.

Антон Птушкін, хоча не мав значного досвіду у цій сфері, також долучився до проєкту після того, як його робота на YouTube-каналі, зокрема відео про роботу рятувальників, “Укрзалізниці” та пса Патрона, сподобалася представникам Yap Films.

Головним орієнтиром було – зняти документальний фільм про тварин.

Фільм спочатку був спрямований на західну аудиторію, але режисер Антон Птушкін зрозумів, що й українцям ці теми будуть цікаві. Тому виникла ідея створити окремий фільм для внутрішнього ринку. Він планує показувати його в українських кінотеатрах під назвою “Ми, наші улюбленці та війна”, а міжнародну аудиторію зможе побачити під назвою “Saving the Animals of Ukraine”.

Герої фільму

У фільмі не лише показано різноманітних тварин, таких як собаки, коти, леви, лемури та ведмеді, але й показані історії людей, які ризикують своїм життям, щоб рятувати інших. Серед них волонтери “Зоопатруля”, представники ЗСУ, ДСНС та просто небайдужі українці. Антон Птушкін відвідав десятки українських міст, а також відтворив зйомки в Польщі, Іспанії й Нідерландах.

Продюсерка фільму, Зоя Сошенко, розповідає про лева, якого тримали в клітці на вулиці та залишили без догляду під час початку вторгнення. Під впливом стресу він пошкодив собі морду, биваючись об клітку. У фільмі показано процес перевезення лева до центру для врятованих тварин у Європі.

У фільмі представлені “зіркові” українські тварини, такі як пес Патрон та кішка Глорія з Бородянки. Автори також розкривають історії кількох притулків для тварин у Київській області та зоопарків у Києві та Миколаєві. Крім того, у фільмі присутні інтерв’ю з зоозахисниками та волонтерами, зокрема з Дмитром Ревнюком, засновником “Зоопатруля”.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися