Ракетний удар по Полтавщині: вдарили по багатоквартирному будинку, кількість жертв зросла
Україна

Ракетний удар по Полтавщині: вдарили по багатоквартирному будинку, кількість жертв зросла

9 квітня, 14:41
0
0
Сподобалось?
0

Увечері 8 квітня росіяни завдали ракетного удару по багатоквартирному будинку, де проживали близько 30 людей. Глава Полтавської ОВА Філіп Пронін розповів, які наслідки російського удару по Полтавській області.

Тривогу в регіоні оголосили о 20:52. Повітряні сили писали, що є загроза застосування балістики з північного сходу. Після дев'ятої вечора в області почули вибухи.

Тяжкий вечір для Полтавщини. На жаль, у результаті ворожого удару по цивільному будинку одна людина загинула. За попередньою інформацією, травмовано п'ять людей, із них троє дітей. Ще одну людину врятували із сусіднього будинку,
– написав Філіп Пронін о 22:30.

За його даними, було частково зруйновано покрівлю будівлі, виникла пожежа. Пошкоджено кілька сусідніх будинків.

О 21:28 глава ОВА повідомив, що окупанти поцілили по цивільній інфраструктурі в межах Полтавської громади. На місці працюють усі відповідні служби, а деталі щодо атаки уточнюють.

Кореспонденти Суспільного повідомили, що удар припав на двоповерховий сімейний гуртожиток, саме там загинула людина.

Згодом Філіп Пронін повідомив Суспільному, що станом на 23:00 відомо про десятьох постраждалих та одну загиблу людину. Двох дітей госпіталізували, вони не в тяжкому стані. Окрім гуртожитка, пошкоджено ще три будинки довкола.

Кількість жертв зросла

Унаслідок ворожого удару по Полтавщині кількість постраждалих зросла до 16 осіб, серед яких четверо дітей віком 5 – 11 років. Деякі з постраждалих продовжують перебувати на лікуванні у медичних закладах, один з них знаходиться у важкому стані, а кілька інших – у середньої тяжкості. Усім потерпілим надається необхідна медична допомога.

Внаслідок атаки понад 9 тисяч побутових споживачів та 120 юридичних осіб у Полтавській та Щербанівській громадах тимчасово залишилися без електропостачання протягом ночі. Енергетики вже відновили постачання електроенергії до всіх будинків, крім частково пошкодженої будівлі.

Обласні соціальні служби працюють у посиленому режимі, задіяні дві бригади, які допомагають постраждалим у складанні заяв для отримання матеріальної допомоги з обласного бюджету, як для потерпілих, так і для тих, чиє майно було пошкоджене.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися