На Черкащині затримали російського найманця, якій воював за «ЛНР» і втік через відсутність платні
Регіони

На Черкащині затримали російського найманця, якій воював за «ЛНР» і втік через відсутність платні

11 березня 2015, 10:17
0
0
Сподобалось?
0

На Черкащині співробітники СБУ затримали громадянина РФ, який воював на боці терористів так званої «ЛНР» у складі незаконного воєнізованого формування «Прізрак» та збройних угруповань терориста Козіцина.

35-річний росіянин, мешканець Красноярського краю, на прізвисько «Міраж», розповів слідству, що його завербували через соціальні мережі, інформує прес-служба СБУ.

За участь у терористичній діяльності йому та іншим найманцям обіцяли по 100 доларів на день. Росіянина, який тривалий час ніде не працював, зацікавили такі пропозиції і він прибув до Ростова-на-Дону, де записався до так званої «армії Новоросії».

Затриманий дав свідчення, що у Ростовській області він разом з іншими «добровольцями» пройшов стрілецьку та диверсійну спецпідготовку.

Його та групу у складі 12 осіб забрав бойовик терористичної організації на прізвисько «Борода» та незаконно перевіз на територію України до Алчевська Луганської області. Їх розмістили у приміщенні колишньої колонії, захопленої бойовиками, яка слугувала навчально-тренувальною базою бандформування «Прізрак». Обов’язком росіянина було патрулювання вулиць та охорона блокпостів терористів.

Незадоволений відсутністю обіцяної зарплатні, зловмисник переметнувся до іншої банди – терориста Козіцина. Там він патрулював район поблизу Дебальцевого.

Усвідомивши відповідальність за протиправні дії як найманця, а також перспективу мізерного заробітку, росіянин-бойовик вирішив втекти. Його затримали оперативники СБУ у Христинівському районі Черкаської області, де він переховувався у своїх знайомих.

https://www.youtube.com/watch?v=lZEKZ_vYoI8&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися