Окупанти оголосили «референдуми» про приєднання до РФ усіх захоплених територій уже цього тижня
Україна

Окупанти оголосили «референдуми» про приєднання до РФ усіх захоплених територій уже цього тижня

20 вересня 2022, 15:37
0
-1
Сподобалось?
-1

Ватажок донецький проросійських сепаратистів Денис Пушилін представив «парламенту ДНР» законопроект про «референдум» щодо входження до складу РФ. «Голосування» проводитимуть як на стаціонарних пунктах так і в електронній формі. «Референдум», а насправді фарс, відбудеться 23–27 вересня. Також Пушилін звернувся до Володимира Путіна з проханням, якнайшвидше прийняти «ДНР» до складу РФ «у разі позитивного голосування».

Аналогічне рішення про проведення «референдуму» сьогодні прийняли і в «ЛНР». Все відбуватиметься як під копірку з «братською «ДНР». «Референдум» також запланований на 23–27 вересня.

Окрім того, про «референдуми» заявила окупаційна влада на Херсонщині й Запоріжжі. Дати ті ж.

Не треба бути великим провидцем, аби зрозуміти, що наказ про якнайшвидшу демонстрацію народного волевиявлення надав Кремль. Російські війська втратили ініціативу в Україні. Й Росія потроху починає відходити від концепції «спеціальної військової операції». Про це свідчать й останні випуски пропагандистських передач на російському ТБ. Там уже відверто визнаю, що Україна дуже сильний суперник, а високоточна західна зброя – серйозна проблема для ЗС РФ. Аби зберегти обличчя Володимиру Путіну потрібно задіяти значно більше ресурсів для війни з Україною.

Прийняття «республік» до складу РФ потрібне лише для того, аби у подальшому подати своєму суспільству це так, ніби Україна напала на Росію й оголосити повноцінну війну. В РФ повним ходом триває підготовка до оголошення загальної мобілізації. Звичайно, не йдеться про якісну підготовку, а про її законодавче оформлення, аби російські чоловіки не змогли уникнути  примусового відправлення на війну в Україну. Також заборонено буде залишатися живим. Держдума сьогодні прийняла поправки до Кримінального кодексу РФ стосовно воєнної сфери. Зокрема, передбачено від 2 до 3 років тюрми за відмову від участі у бойових діях. Від 3 до 10 років даватимуть за добровільну здачу у полон. Введена посилена відповідальність за дезертирство, невиконання наказів командира.  Окрім того, Держдума прийняла закон, який спрощує набір до ЗС РФ іноземців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися