Винахідник Андрій Карп’юк, який народився у Надвірній, разом з командою розробив чудо-прилад для харчової безпеки.
Як повідомляє mi100.info, він увійшов до рейтингу New Europe — 100 новаторів за версією Financial Times. А туди потрапили лише сім людей з України.
Андрій разом з командою розробив унікального тестера для визначення безпечності їжі та зараз працює над виведенням його для загального вжитку.
Нещодавно український винахід для тестування якості продуктів випередив сотні інших проектів з усього світу та потрапив на Kickstart Accelerator до Швейцарії. Це найбільша в Європі програма для стартапів. Понад 1500 проектів з 86 країн світу конкурували за те, щоби потрапити у програму цього акселератора. По food-вертикалі (проекти, пов’язані з продуктами харчування) участь на початку брали 300 проектів. Та врешті відібрано було лише 30. Аграрний стартап BIOsens — єдиний з України — опинився серед обраних.
У компанії вирішили реалізувати рішення, яке б дозволяло швидко перевіряти продукти на мікотоксини (речовини, що виробляються пліснявими грибками та містяться у 25% продуктах) навіть у польових умовах — тобто створити справжню мобільну лабораторію.
Користуватися приладом BIOsens дуже просто: достатньо нанести краплю рідини з продукту на тест-смужку, вставити у гаджет, та за деякий час побачити результат (вид токсину, норму та фактичне значення) у додатку. Основна конкурентна перевага рішення — швидкість та автономність. Експрес-аналіз займає усього 15 хвилин, а сам гаджет працює від звичайних батарейок.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!