У Львові хлопець у 17 років вперше почав говорити і ставати на ноги
Львівщина

У Львові хлопець у 17 років вперше почав говорити і ставати на ноги

17 березня 2021, 21:03
0
0
Сподобалось?
0

У Львові прооперували хлопця із рідкісною хворобою.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Раніше Володя був прикутий до ліжка і ледь ворушив ногами. Після лікування хлопець почав рухатися, говорити і готуватися до перших у житті кроків. Разючі зміни відбулися одразу після того як лікар призначив правильне лікування. 

"Він нам виписав півтаблеточки і сказав йдіть додому, якщо будуть зміни, дзвоніть. Ми поїхали додому, випили таблеточку, він почав вставати, руки піднімати. Ми цілу ніч не спали з чоловіком", - каже мама Володі Іванна Приріз.

До 17 років Володя жив з діагнозом ДЦП. Його мати розповідає, що об'їздила багато лікарень. Та в жодній не могли встановити правильний діагноз. Усе змінилося, коли одного ранку жінка побачила по телевізору дівчину з симптомами, схожими на ті, які у Володі, але зовсім іншою недугою

"Випадково натрапила на передачу, де жіночка сиділа і дитинка тоже на візочку, тоже ручки до середини, ножки до середини, головка вбік", - розповідає мама Володі Іванна Приріз. 

Коли Іванна знайшла маму дівчини - з'ясувалося, що в хворої торсійна дистонія. Її ознаки - параліч тіла, мимовільні рухи та ураження нервової системи. Діагностувати цю рідкісну хворобу вкрай складно, кажуть медики. В Україні людей з таким діагнозом – лише тридцять.

"Наразі у Львові немає такої лабораторії, яка може достеменно проводити такий аналіз. Але з'явилась можливість відправляти ті аналізи за кордон: в Америку чи в Європу", - каже завідувач неврологічного відділення Олег Куксенко. 

Саме аналізи і підтвердили, що у Володі торсійна дистонія. Нині хлопця готують до того, аби він міг встати з інвалідного візка

"Дитина вже стільки років не те шо не вставала, не сиділа. Ми зробили реконструктивні операції обох стоп, стопи вивели у фізіологічне положення, яке придатне до ходіння", - розповіла завідувачка ортопедо-травматологічного відділення Галина Гачкевич. 

Інна Тітова -  це та сама мама, яку пані Іванна бачила по телевізору. Її Наталці теж 17 років не могли поставити правильний діагноз. Вона була нерухома, не могла говорити. 

"Я закінчила університет - в мене повна вища освіта і бакалаврат і магістратура. Я живу абсолютно повноцінним життям, як будь-яка інша пересічна людина", - каже мешканка Києва Наталка Тітова. 

"Моїй Наталці 17 років не могли поставити діагноз, прооперували її в 21 рік. Хочу сказати - результат неймовірний. Я щиро вірю, що у Володі буде теж так", - розповідає мешканка Києва Інна Тітова. 

Мати Володі теж сподівається на це - і не може натішитися успіхам сина. А сам Володя вже починає несміливо мріяти про майбутнє весілля. 

Попереду у хлопця ще одна операція. Йому мають встановити нейростимулятор мозку. Який, сподіваються медики, допоможе йому якнайшвидше зажити повноцінним життям. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися