Олександр КОСТОРНИЙ
Львівщина

Львівський ветеран КДБ передав московським «грибникам» карту Яворівського полігону

30 липня 2022, 12:28
0
-1
Сподобалось?
-1

Щодня окупанти обстрілюють мирні українські міста. Куди і коли посилати ракети, як правило, росіянам «радять» зрадники. Вони десятиліттями живуть в українських містах і з нетерпінням чекають тут «рускій мір». У росію чомусь не виїхали. Такі є не лише на Сході нашої держави, а й у Центрі та на Заході. Їм байдуже, що в результаті гинуть десятки мирних людей. Так було і з наведенням російських ракет на центр Вінниці чи на Яворівський полігон на Львівщині.  

У перші ж декілька години після прильоту ракет у Вінниці правоохоронці затримали декілька десятків людей. Проводилася перевірка щодо причетності до наведення. Результатів поки що немає. Зате відомо, що 28 червня Служба безпеки України затримала львів’янина Олександра Косторного. Кажуть, що саме він здав ворогу координати на Яворівському полігоні. Після обстрілу ракетами там загинув 61 військовослужбовець, 160 отримали важкі поранення. Зараз 71-річний чоловік перебуває за ґратами. За матеріалами кримінальної справи, яка опинилася у розпорядженні журналістів інтернет-видання «Захід.нет», стало відомо, що 4 березня він надіслав росіянам через соцмережу карту Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Яворові. На ній були детально зображені казарми, гуртожитки та інша інфраструктура. Косторний особисто позначив точки, у які слід завдати ударів. Уже за десять днів росіяни бомбили Яворівський полігон. Під час судового засідання львів’янин заявив, що просто переписувався… з грибниками з Москви. Мовляв, відправив лише карту мисливських угідь, підписану головою товариства рибалок. На запитання, навіщо він позначав на ній військові об’єкти, чоловік відповісти не зміг. До речі, розмовляє пан Олександр російською мовою. 

Відомо, що Косторний закінчив вищу школу КДБ у Москві. Працював у відділі зовнішнього спостереження. У 1990 вийшов у відставку у званні майора. Є одним з керівників громадської організації «Російське товариство імені О. Пушкіна». По соціальній сторінці видно, що він дуже ностальгує за Радянським Союзом і любить Росію. У березні 2022 року Косторний вподобував дописи з російською пропагандою та дискредитацією української армії. У 2002 році від Компартії балотувався у народні депутати, у 2006-му і 2010-му пробував разом з партійними структурами Наталії Вітренко потрапити у Львівську міську раду. Наразі чоловік перебуває у СІЗО. Йому загрожує від 12 до 15 років тюрми.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися