На Рівненщині директорам 12 шкіл загрожує тюрма через… Інтернет
Рівненщина

На Рівненщині директорам 12 шкіл загрожує тюрма через… Інтернет

7 березня 2021, 14:03
0
0
Сподобалось?
0

У Корецькому районі директорів 12 сільських шкіл звинувачують у розтраті державних коштів. Посадовці нібито провели надто дорогий Інтернет у навчальні заклади. Тепер вони мають повернути державі майже 2,5 мільйона гривень. Крім цього, ще й можуть потрапити за ґрати.

Директорка Даничівської школи Наталія Міськевич розповіла, що за накладною, яку школам надала фірма, інтернет-кабель коштує 1,5 тисячі. Однак у Нацполіції сказали, що його ціна – 3 гривні. Відтак цю різницю необхідно повернути державі. Окрім кабелю, йдеться і про самі роботи з проведення Інтернету. Правоохоронці порахували, що Наталія Міськевич має повернути державі майже 200 тисяч гривень збитків. Схожа ситуація склалась і в сусідніх школах. Директори виправдовуються, що ціни не моніторили, а договори їх змусили підписати під великим тиском в управлінні освіти. Бо ж гроші були виділені у грудні, і їх треба було «освоїти». Начальниця районного управління освіти уже не працює на посаді.

У поліції кажуть, що керівники шкіл мали перед тим, як підписувати договір, перевірити ціну. Якщо майно в державі коштує одну суму, а посадова особа купує за завищену ціну, вона несе кримінальну відповідальність. Трьом керівникам навчальних закладів вже оголосили підозру. Стосовно дев’яти осіб ще проводяться слідчі дії.

Директорам шкіл інкримінують одразу кілька статей. Їм загрожує не лише 200 тисяч гривень штрафу, а й до трьох років тюрми.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися