На Рівненщині з літаків розкидатимуть вакцину від сказу для диких тварин
Рівненщина

На Рівненщині з літаків розкидатимуть вакцину від сказу для диких тварин

23 жовтня 2021, 15:37
0
0
Сподобалось?
0

Дози вакцини проти сказу лисиць, вовків та єнотоподібних собак розпочнуть скидати з літаків на території Рівненщини з 24 жовтня. 

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм, повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку, має різкий запах м’ясо-кісткового борошна.

У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Достатньо лише кілька крапель діючої рідини, щоб вона всмокталася. І це буде рівноцінно ін’єкції.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх в руки та не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання – застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися