На Рівненщині медиків районної лікарні звинувачують у смерті 25-річного чоловіка
Рівненщина

На Рівненщині медиків районної лікарні звинувачують у смерті 25-річного чоловіка

10 лютого 2022, 20:43
0
0
Сподобалось?
0

Родина з Сарн звинувачує медиків Сарненської центральної районної лікарні у неналежному наданні медичної допомоги, що призвело до смерті 25-річного чоловіка.

Про це журналістам Район.Сарни розповіла тітка померлого Руслана Третяк.

За словами Руслани, чоловіка каретою «швидкої» доставили до відділення лікарні 1 січня. Вдома у хлопця сильно піднявся тиск, тому на місце викликали «швидку». 

«Швидка приїхала, тиск був 220 на 170. Була підозра на розрив аневризми, то вирішили везти до лікарні. Медики вкололи ліки й попід руки з 5 поверху, не на ношах, а попід руки вивели до «швидкої», – розповідає жінка.

За словами жінки, коли привезли його на приймальне відділення, положили на дитячі ноші. У нього звисали коліна. Мовляв, лікар з приймального відділення, Тарама Супрунець, зайшла до нього лише один раз за три години. Лікар-анестезіолог прибула через 2,5 години. На реанімацію він заїхав, у нього було 9 балів. За ніч в нього стало 3 бали коми. Чоловіка забрали в реанімацію, де він пробув 18 днів та помер. Від проведення розтину родина відмовилась. 

Рідні  звернулися із заявою до поліції стосовно ненадання меддопомоги хворому. Як повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини, слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 139 Кримінального кодексу України, наразі встановлюються усі обставини події. Зокрема, допитуються свідки, збираються матеріали для призначення комісійної судово-медичної експертизи та здійснюється витребування медичних документів. Поліцейські встановили, що 1 січня сарненчанин за місцем проживання поскаржився на погіршення стану здоров’я. Його дружина викликала швидку, медики якої після надання невідкладної допомоги прийняли рішення про його госпіталізацію. У реанімації він провів 18 днів. Утім, попри вжиті заходи врятувати життя чоловікові не вдалося.

Завідувачка відділення ЕМД Сарненської рай лікарні Тамара Супрунець розповіла журналістам Рівне.Медіа, що надавала допомогу згідно з медичними протоколами. За її словами, у хворого була серйозна патологія нирок, а він два місяці не приймав призначених ліків. Лікарка додала, що з цього приводу ургентний невропатолог зв'язувався з нейрохірургом Рівненської обласної лікарні та нейрохірургом Інституту ім. Ромоданова. Через такий стан запропонували консервативне лікування. 

«Санавіація неодноразово приїжджала до них, але він був безперспективний. Все, що можна було, на нашому рівні виконали. Дива робити неможливо було. Якби він приймав ці медикаменти, дотримувався цих порад, то, може, б цього не було б», – розповіла Тамара Супрунець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися