Анна-Марія ГЕРМАН
Львівщина

Незряча дівчинка зібрала для армії два мільйони гривень!

3 лютого, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Подвиг 10-річної Анни-Марії Герман з Львівщини

Поки ненажерливі корупціонери розкрадають допомогу для українських захисників, 10-річна незряча дівчинка Анна-Марія Герман допомагає нашій армії. Вона жодного дня не бачила світу Божого. Але знає, що в Україні війна, і, граючи на бандурі та співаючи пісень, уже назбирала два мільйони гривень для нашої армії. І врятувала життя не одному українському захиснику!

«Чому мої очка не бачать?»

Про неймовірну дівчинку Анну-Марію Герман з Комарного на Львівщині «Вісник+К» писав пів року тому. Вразила тоді сума, яку вона віддала для армії – 650 тисяч гривень. З тих грошей дівчинка не бере ні копійки, хіба яку сотню на обід, бо ж збирає на армію. Хоча сама потребує допомоги, адже народилася незрячою. Вона попросилася на світ на двадцятому тижні вагітності мами з вагою всього 750 грамів – дитя було таке крихітне, що вміщалося у кисневу маску. У мами серце розривалося від болю, коли почула страшний вирок лікарів: її маленька донечка незряча. З відчаю падала перед іконами: за що?!

– Питала про це на сповіді в отця: маю сестру, брата, а чому саме мені такий хрест?! Бо ні в моїй, ні в чоловіковій родині такого не було, – ділиться зі мною мама Наталя Бражник. – «Господь знав, що саме ти такий понесеш», – сказав священник. Дякувати Богу, я змінила свою думку. Бо коли в лікарнях побачила інших дітей, – з церебральним паралічем, хворобою Дауна, зі страшними наростами, з жаб’ячими ручками й ніжками, – то усвідомила, що мій хрест – легенький.

Знайомий отець Богдан порадив назвати дівчинку Анною-Марією, бо в липні, коли вона народилася, якраз є іменини цих святих. Її тільки так і кличуть – Анна-Марія. З двох місяців до чотирьох років дівчинка пережила 13 операцій на оченятах! Після останньої лікарі безпомічно розвели руками: медицина зараз безсила. З надією на диво надіслали медичні документи в одну з німецьких клінік, та відповіді не отримали.

– Найбільше я боялася одного запитання від донечки, – тремтить голос пані Наталії. – «Чому мої очка не бачать?» – запитала Анна-Марія, коли вчилася у першому класі. «Будемо сильно молитися, все в Божих руках», – відповіла я дитині. Не боюся казати при ній «сліпа». Бо як це грубе слово вперше почує від дітей, то буде дуже боляче.

Старший брат на війні

У перші ж дні війни 30-річний син Наталії Бражник Богдан пішов на війну. Ось тоді Анна-Марія і запропонувала мамі: «А давайте буду співати, щоб збирати гроші для воїнів?» Перешили братову військову форму – у ній дівчинка дуже любить виступати. У перший же день на базарі в Миколаєві на Львівщині зібрали 16 тисяч гривень! А за два неповних роки, відколи триває повномасштабна війна в Україні, Анна-Марія Герман віддала для наших захисників два мільйони гривень! Як зазначає Оксана Скородинська, голова ГО «Майдан», за ці кошти хлопцям на фронт передали автомобіль, вісім приладів нічного бачення, шість рацій, чотири квадрокоптери, два генератори, а ще спальні мішки, медикаменти, амуніцію та інше. Захисники надсилають дівчинці відео зі словами подяки, бо дівчинка не бачить, а вдячність від воїнів почує. І це її дуже підбадьорює!

– Я й далі буду волонтерити, хочу, щоб скорше закінчилася війна, щоб не було тривог, щоб діти не боялися виходити на вулицю, не руйнували будинки, не літали ракети, шахеди, – каже Анна-Марія і відкриває свою велику мрію: – І я хочу прозріння на свої очі, дуже хочу бачити і я думаю, що ця мрія збудеться обов’язково. А ще дуже хочу зустрітися з президентом. Може, він мене побачить, потисне руку і вручить орден?

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися