ФК «Волинь» переміг донецький «Металург» і вийшов на шосте місце
Волинь

ФК «Волинь» переміг донецький «Металург» і вийшов на шосте місце

23 листопада 2014, 17:26
0
0
Сподобалось?
0

Останній гостьовий матч цього року луцька команда проводила у Києві проти сусіда по турнірній таблиці - донецького «Металурга». Для донеччан у першому колі чемпіонату домашнім стадіоном є «Оболонь Арена». Її поле було припорошене снігом. Це трохи притримало дії команд у першому таймі, але загалом вийшов дуже і дуже веселий футбол.

«Металург» Д. - «Волинь» - 1:2

Голи: 0:1 - Сімінін (24), 0:2 - Бікфалві (38), 1:2 - Мораес (79).

«Металург» Д.: 12. Бандура, 5. Морозюк, 4. Чечер, 7. Путівцев, 55. Соболь (10. Мораес, 54),  13. Макрідіс - к, 44. Прийма, 8. Нельсон (23. Насонов, 69), 14. Александре, 20. Федотов (37. Габрієль, 43), 9. Лазіч.

«Волинь»: 42. Неділько, 23. Нємчанінов, 3. Сімінін - к, 13. Шабанов, 15. Жуніч, 6. Бабенко  (33. Новак, 84; 11. Селін, 90+4), 10. Бікфалві, 93. Матей, 7. Федорчук, 19. Кобахідзе, 9. Мемешев (30. Гуменюк, 46).

Активніше почала «Волинь» але без моментів. А пожвавили гру саме донеччани. Федотов, який, правда був у пложенні поза грою, але арбітр цього не помітив, перевірив на міцність каркас воріт Віталія Неділька. Буквально одразу господарі поля знову мали шанс. Нельсон практично вийшов на побачення з Недільком і віддав пас повз голкіпера на все того ж Федотова. Але між ними вчасно виник оборонець лучан Шабанов і «виніс» м'яч на кутовий. «Волинь» далі продовжувала володіти ініціативою і з відповіддю довго чекати не змусила. До атаки ефективно підключився Сергій Сімінін. Капітан лучан гарматним пострілом з середньої відстані увігнав м'яча у «дев'ятку» воріт Бандури. Голкіпер «Металурга» не врятував.

Далі лучани практично окупували половину поля суперника. Голом ледь не завершився перший кутовий на ворота Бандури. Але влучність підвела Бікфалві. Він бив буквально з кількох метрів. Але Ерік досить швидко виправив свою помилку, коли лучани заробили штрафний метрів за 30 до воріт та ще й по центру. Бікфалві майстерно закрутив м'яч у нижній кут. І цього разу Бандура не впорався, голкіпера «Металурга» ще й дезорієнтував відскок від газону.

Дотиснути суперника лучани намагалися і на початку другого тайму. Футболісти «Волині» намагалися вразити ворота ударами з дальньої та середньої відстані. Найкращі шанси збільшити відрив у рахунку мали Бікфалві та Кобахідзе. Румун, якому легко забивати з дальніх відстаней, знову промазав з кількох метрів, а грузин бив сильно і точно, але прямо у воротаря.

Ближче до середини другого тайму лучани почали відходити до своїх воріт. Та ще й арбітр почав потрохи симпатизувати донеччанам. Євген Арановський не призначив 11-метровий, коли Микола Морозюк рукою у власному штрафному майданчику блокував удар футболіста «Волині». Натомість арбітр ледь не «поставив» пенальті у ворота Неділька за порушення за межами штрафного майданчика. Цього разу, на щастя, втрутився лайнцмен, який бачив епізод краще. Та й з голом у ворота «Волині» вийшло не все так чисто. Лучани якраз атакували ворота суперника. Віталій Чечер з розгону штовхнув футболіста «Волині» у спину і відібрав м'яч. Арбітр фол проігнорував, а «металурги» у кілька доторків переправили «круглого» в лінію атаки на свіжого Мораеса, і нападник донецького клубу реалізував вихід сам на сам з Недільком.

Тож останні 20 хвилин, якщо рахувати і 5 компенсованих, проходили вже за іншим сценарієм. Лучани занервували і почали багато помилятися, надавши господарям поля достатньо можливостей для того, щоб відігратися. Гарний шанс був у Чечера, але він так хотів не промахнутися, що пробив... вздовж лінії воріт аж на аут. Примудрилися не забити також Мораес, Алесандре і Морозюк. Вони мали один момент на трьох. Мораес переграв Неділька, а далі і по воротах не влучив і до його пасу ні Морозюк, ні Алесандре не дотягнулися. На більше не вистачило часу.

Після перемоги луцький клуб як мінімум на кілька годин вийшов на шосте місце у турнірній таблиці. Попереду у команди Кварцяного ще два матчі у цьому році. Обидва вдома. 30 листопад «Волинь» прийме аутсайдера - маріупольський «Іллічівець».  7 грудня лучани проведуть перенесений матч 10-го туру з «Металістом».

https://www.youtube.com/watch?v=_H4sKoB8fNg


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися