У луцькому мікрорайоні збудують каналізацію за 17 мільйонів
Волинь

У луцькому мікрорайоні збудують каналізацію за 17 мільйонів

11 лютого 2015, 22:48
0
0
Сподобалось?
0

Відбулася зустріч Луцького міського голови Миколи Романюка з мешканцями мікрорайону Вересневе. Протягом багатьох років ця місцевість потерпає від підтоплень. Страждають людські будинки та присадибні ділянки. До цього призводило багато факторів, зокрема, і особливості рельєфу, високий рівень грунтових вод тощо. Через відсутність централізованої каналізаційної мережі мешканці змушені були будувати біля своїх будинків індивідуальні каналізаційні колодязі. Часто вони будувалися з недотриманням усіх вимог і частина води, яка зливалася у такі колодязі, теж йшла у грунт і насичувала його додатковою вологою. Будівництво тут господарсько-побутової каналізації допоможе вирішити питання підтоплення місцевості та створить комфортніші умови для проживання громадян.

Свого часу було розроблено проектно-кошторисну документацію. Відповідно до неї, вартість робіт становить близько 17 мільйонів гривень. Це значна сума для міста. Однак, через відсутність коштів роботи не розпочиналися. І от цьогоріч у міському бюджеті передбачено 4,3 мільйона гривень на будівництво господарсько-побутової каналізації.

«Сьогодні я приїхав поінформувати вас про те, що проект є, кошти виділені і ми розпочинаємо роботи. Проведено тендерну процедуру і визначено виконавця робіт. Це – підприємство «Луцькспецбуд», – наголосив міський голова.

Зокрема проектом передбачено будівництво самоплинної каналізаційної мережі з вулиці Довженка до каналізаційно-насосної станції на вулиці Полонківській, її реконструкція та подальше будівництво мережі до вулиці Боженка. Загальна протяжність мережі становитиме більше 3500 метрів. До центральної мережі, за його словами, з кожної вулиці має бути збудована додаткова каналізація. Її зведенням займатимуться уже самі мешканці. Міський голова Микола Романюк зауважив, що, на жаль, коштів у міському бюджеті нема, щоб звести каналізаційні мережі по кожній з вулиць.

Директор ТзОВ «Луцькспецбуд» Олександр Клачкевич, підприємство якого проводитиме будівельні роботи, поінформував про особливості ведення робіт. Він зауважив, що до кінця травня вони збудують мережу від каналізаційно-насосної станції, що розташована на вулиці Полонківській, до вулиці Довженка і продовжуватимуть роботу тут. Однак, за його словами, було б дуже добре, аби паралельно з роботами на цій вулиці відбувалося підключення бокових вулиць до центральної каналізаційної мережі.

Схожі проблеми є і на Малоомелянівському масиві. Луцький міський голова повідомив, що зустріч з його мешканцями відбудеться або цієї суботи, або на початку наступного тижня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися