Хворі лучани пільгових категорій зможуть отримати допомогу на придбання ліків
Волинь

Хворі лучани пільгових категорій зможуть отримати допомогу на придбання ліків

12 лютого 2015, 09:36
1
0
Сподобалось?
0

У зв’язку із невідповідністю декларованої ціни до відпускної, яка передбачається постановами Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 року № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення» та від 02.07.2014 року № 240 «Про референтне ціноутворення на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів» заклади не мають можливості проводити відшкодування безоплатних медичних препаратів пільговим категоріям хворих. На сьогодні майже 70% лікарських засобів є недоступними для згаданої категорії хворих, що викликає невдоволення та спричиняє соціальну напругу.

Враховуючи численні звернення хворих, які відносяться до пільгових категорій громадян, прийнято рішення про передачу коштів кошторисних призначень загального фонду комунальних закладів охорони здоров’я міста департаменту соціальної політики Луцької міської ради для надання адресної грошової допомоги хворим пільгових категорій громадян на лютий – березень поточного року в сумі 219,8 тис. грн: КЗ «ЦПМСД» – 15,1 тис. грн; КЗ «ЦПМСД №1» – 5,2 тис. грн; КЗ «ЦПМСД №2» – 91,2 тис. грн; КЗ «ЦПМСД №3» – 10,4 тис. грн; КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» – 97,8 тис. грн.

Уже наприкінці лютого департамент соцполітики міської ради надасть адресну допомогу лучанам для придбання ліків, що дозволить вирішити проблему закупівлі медикаментів на перший квартал 2015 року. Крім того, міська влада сподівається, що за цей час Кабінет Міністрів України прийме певні заходи та вирішить це питання.

До слова, нещодавно міський голова Микола Романюк звернувся листом до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням особисто втрутитися у ситуацію, яка склалася навколо закупівлі лікарських засобів за бюджетні кошти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Які механізми отримання цієї допомоги? На разі ніхто не знає...

    12 лютого 2015, 21:03
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися