Подробиці про е-рецепти
Україна

Подробиці про е-рецепти

29 січня, 12:41
0
0
Сподобалось?
0

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що надсилання SMS-повідомлень для відпуску е-рецептів відновлено.

– Це означає, що пацієнти, як і раніше, зможуть отримати необхідні рецептурні ліки, вказавши номер рецепта і код його погашення. Ця інформація надходить пацієнту на телефон у вигляді SMS-повідомлення, – уточнили в МОЗ.

Тимчасові зміни

Повідомляється, що нещодавно, через затримки в роботі мобільного оператора, в електронній системі охорони здоров’я було ухвалено тимчасові зміни щодо виписування е-рецептів.

Так, з 15 грудня під час виписування е-рецептів SMS-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення не надсилалися на мобільний номер пацієнта. Натомість код погашення такого рецепта відображався в інформаційній довідці до е-рецепта.

– На сьогоднішній день можливість отримання СМС-повідомлень абонентами мобільного оператора було відновлено, тому з 26 грудня 2023 року надсилання СМС-повідомлень для е-рецептів здійснюватиметься як зазвичай, – ідеться в повідомленні.

У межах усіх програм

Зазначається, що відновлення налаштувань діють у межах усіх програм, за якими призначаються ліки за е-рецептами, включно з програмами реімбурсації.

У МОЗ нагадали, що під час воєнного стану лікар за вибором пацієнта може виписати паперовий рецепт на рецептурні лікарські засоби за власні кошти пацієнта.

При цьому лікарські засоби та медичні вироби за програмами реімбурсації, а також наркотичні лікарські засоби призначаються та відпускаються виключно за електронними рецептами.

Коли діє паперовий рецепт

Як зазначили в МОЗ, паперовий рецепт діє:

  • для призначення препаратів, що виробляються в аптеці;
  • на територіях, де ведуться активні бойові дії, у разі якщо немає технічної можливості виписати/відпустити електронний рецепт.

Щодо лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації, можливість використання паперових рецептів залишається для тимчасово окупованих територій та територій, де ведуться активні бойові дії, уточнили у відомстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися