П’ята хвиля часткової мобілізації на Волині провалюється
Волинь

П’ята хвиля часткової мобілізації на Волині провалюється

7 травня 2015, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

Під час оперативної наради у Волинській державній облдержадміністрації т.в.о. начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи обласного військового комісаріату Геннадій Лічман доповів присутнім про стан виконання в області завдань п’ятої черги мобілізації та хід призову на строкову військову службу.

За його словами, ситуація з виконанням поставлених мобілізаційних завдань складна. Найкраще виконують план у Горохівському, Локачинському, Ківерцівському, Маневицькому та Любешівському районах. Гірше – у Камінь-Каширському, Любешівському та Шацькому.

Загалом вдалося виконати поставлені мобілізаційні завдання лише на 26%. Дещо вищий показник поставки до ЗСУ офіцерів. А ось найскладніша ситуація із відправкою до війська техніки.

Геннадій Лічман зазначив, що існує кілька причин такого стану справ. Зокрема, в районах та містах дуже складно проходить оповіщення мобілізованих: на сьогодні повістки отримали всього 70 відсотків громадян. Окрім того, значний відсоток тих, які не проживають за вказаними адресами, свідомо не відкривають помешкання або взагалі відмовляються від повісток. Та й стан здоров’я мобілізованих бажає бути кращим: після медичного огляду лише 41 відсоток мобілізованих придатний до служби в Збройних Силах України.

Що ж стосується призову на строкову військову службу, то вже відправлено до армії 257 молодих людей при потребі у 480 призовників. Цього тижня планується відправити ще 15 новобранців. Найкраще призовна робота проходить Луцькому, Ковельському, , Маневицькому, Любешівському районах і Нововолинську.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися