Спецлітак перевірив роботу радіотехнічних служб на Луцькому та Дубенському військових летовищах
Волинь

Спецлітак перевірив роботу радіотехнічних служб на Луцькому та Дубенському військових летовищах

18 червня 2015, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

Вчора і сьогодні у редакцію «Вісника+К» телефонували читачі й з тривогою цікавилися чому над Луцьком на низькій висоті проходять військові літаки.

Прояснили ситуацію учасники Волинської організації авіалюбителів «Овал». За їхніми даними вчора над Луцьком кружляла літаюча лабораторія на базі військово-транспортного літака Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації (аеродром Гавришівка, Вінниччина). Завданням екіпажу був контрольний обліт і перевірка функціонування радіотехнічних засобів Луцького військового аеродрому. Літак спочатку приземлився на летовищі, де його дозаправили пальним, після чого екіпаж підняв машину у повітря і почав робити кола над аеродромом, щоразу проходячи над злітно-посадковою смугою спочатку основним, а потім зворотнім посадочним курсом. При цьому за допомогою спеціального обладнання на борту літака контролювалась якість роботи радіотехнічної системи. Після дозаправки і технічної перевірки літак покинув Луцький військовий аеродром і взяв курс на базу у Гавришовці.

Також, як інформує сторінка організації «ОВАЛ»» «ВКонтакте», подібний або цей же літак Ан-26 інспектував військовий аеродромом у місті Дубно Рівненської області. Про це активістам «ОВАЛу» повідомив житель Дубного Андрій Лотоцький


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися