У Луцьку відбувся різдвяний благодійний концерт УПЦ, під час якого зібрали 250 тисяч гривень
Волинь

У Луцьку відбувся різдвяний благодійний концерт УПЦ, під час якого зібрали 250 тисяч гривень

29 січня 2016, 10:20
0
0
Сподобалось?
0

На Волині відбувся 22-й різдвяний благодійний концерт Волинської єпархії УПЦ, під час якого збирали кошти на потреби дітей-сиріт та дітей загиблих в АТО Героїв.

Цього року дійство практично олночасно відбувався у двох луцьких залах: у міському палаці культури та у Волинському обласному академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Також благодійний концерт транслювали у прямому ефірі телекомпанії «Аверс» і «Нова Волинь».

Як зазначають у прес-службі єпархії, програму благодійного вечора готував великий колектив на чолі з архімандритом Аліпієм (Сапігою). Виступили архієрейський хор під керівництвом Надії Романік, хор «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької, молодіжний хор «Умілєніє» Свято-Пантелеймонівського храму Луцька під керівництвом Юлії Масленнікової, хор «Покров» недільної школи при  кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька (керівник Ірина Гайдучик), хор студентів Волинської духовної семінарії (керівник протоієрей Петро Муляр). Коли отець Петро закликав зал поколядувати і почав «Добрий вечір тобі, пане господарю», то встав і співав увесь зал. Так само піднявся зал і на колядку чоловічого хору «Святвечір» Трьохсвятительського храму Луцька (керівник протоієрей Сергій Дембовський). Родзинкою вечора став виступ хору під керівництвом протоієрея Дмитрія Григорука, який виконав колядки Грузинської православної церкви. І звичайно, вінцем свята став виступ Волинського народного хору. А монастирі Волинської єпархії УПЦ представив хор зі Свято-Стрітенського жіночого монастиря з Михнівки. Учні недільної школи при Свято-Покровському храмі показали виставу «Дивний гість», а студенти Волинської духовної семінарії зіграли сценку про князя Володимира, котрий і Русь хрестив. Потішили виступом дочки священослужителів.

Цього року у двох залах було зібрано 120 тисяч гривень. Окрім того у рамках благодійного заходу на парафіях прихожани пожертвували ще 130 тисяч гривень. Отож загалом організатори різдвяного благодійного концерту передадуть на потреби дітей сиріт та дітей загиблих в АТО 250 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися