У Луцьку виникла сутичка між самооборонівцями та представниками «Варти порядку»
Волинь

У Луцьку виникла сутичка між самооборонівцями та представниками «Варти порядку»

23 лютого 2016, 03:41
0
0
Сподобалось?
0

У понеділок у Луцьку стався конфлікт між активістами «Самооборони Волині» та громадського формування «Варта порядку». За офіційною версією правоохоронців суперечка виникла між самооборонівцем Сергієм Рижковим та 21-річним лучанином. Останній ніби і викликав правоохоронців.

«Я прийшов на зупинку, мав їхати на зустріч. Під’їхала невідома мені машина. Вийшов з неї чоловік і перейшов дорогу, почав звинувачувати мене, що винен йому гроші й начебто побив якусь машину. Я сказав, що його не знаю. Він сказав, що є громадським діячем. Я ж кажу, для чого ви ходите за мною, їздите. Він намагався забрати в мене телефон, коли я дзвонив у поліцію. Першу агресію проявляв сам Сергій, громадський цей діяч. Пізніше він мені наніс удар», - пояснив заявник.

За словами ж Сергія Рижкова конфлікт пов'язаний з побиттям минулого тижня в Луцьку двох активістів «Самооборони Волині».

«Всі пояснення дам через два дні. Але я єдине що можу сказати, що цей конфлікт, пов'язаний з побиттям наших активістів й ще погрозами деяким членам атестаційних комісій», - зазначив він.

Як відомо, минулого четверга у Луцьку практично в один і той же час було скоєно напади на самооборонівців Богдана Климчука та Сергія Чурікова. Перший є членом атестаційної комісії, другий бере активну участь у акціях за чесну переатестацію. На місці нападу на Сергія Чурікова виявли ключі від автомобіля «Мерседес». Пізніше його виявили і встановили власника. Саме він і став одним з головних фігурантів конфлікту зі Сергієм Рижковим.

Реальна картина подій дещо відрізнялася від того, що розповів у поліції 21-річний лучанин – член ГО «Варта порядку» (організацію пов’язують із головою Волинської обласної ради). Разом із правоохоронцями він викликав на підмогу чоловіка на прізвище Зиза. Самооборонівці ідентифікували його як людину, яка керувала охороною під час з’їзду «Опоблоку» у Луцьку. Останній теж, ймовірно, представляє «Варту порядку» і провокував Сергія Рижкова на бійку. Активіст «Самооборони Волині» відзняв частину конфліктної ситуації на свій телефон.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5f_HPRPhPw


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися