У Володимирі готують робітничу еліту
Волинь

У Володимирі готують робітничу еліту

17 грудня 2018, 10:27
0
0
Сподобалось?
0

12 грудня заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тарас Семенюк взяв участь у відкритті навчально-практичного центру для підготовки робітників за професіями електрогазозварник (ручне зварювання та на автоматичних й напівавтоматичних машинах).

У презентації Центру зварювання, який розташований на базі Володимир-Волинського вищого професійно-технічного училища, також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Денис П’ятигорець, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук та кращі роботодавці району – Олег Борбелюк (ТзОВ «Гербор-холдинг»), Назар Софійчук (представник компанії «Фроніус-Україна») та інші.

Після невеличкого святкового дійства усі охочі відвідали майстерні й на власні очі переконалися, що тих 2 мільйони 285 тисяч гривень, які влада виділила з бюджету, дійсно витратили на новітнє устаткування. 
Екскурсію навчально-виробничими майстернями провів заступник директора з виробничого навчання Андрій Люта. Педагог наголосив, що тут не лише студентів навчатимуть, як працювати з сучасною технікою, а й майстри-практики зможуть підвищувати кваліфікацію. Зварювальна лабораторія розрахована на тринадцять робочих місць, що обладнані апаратами, які дозволять учням опанувати різні види зварювання. Важливо, що в закладі передбачили всі умови для безпечної роботи з приладами. Водночас для учнів перших курсів тут є тренажер-симулятор, який відтворює електрозварювальний процес. До слова, гостям дозволили повправлятися на симуляторі, проте до справжніх робочих місць без допуску – зась!

У розмові з заступником директора з навчальної частини Ганною Скиц Тарас Семенюк зазначив: «Вакансія зварника – одна з найпотрібніших. Приміром, упродовж року працедавці області мали потребу у 165 електрогазозварниках, і більшість із них – укомплектована. Щодо електрозварників ручного зварювання, то підприємці заявили 56 вільних місць, із яких заповнені дев’ятнадцять. Роботодавці пропонують гідну платню: від 10 до 14 тисяч. А також соцпакет. Тож служба зайнятості у трипартнерстві з працедавцями й освітянами готова використовувати потужності навчального закладу, аби проводити на цій базі професійне навчання населення під замовлення роботодавців».

Своєю чергою, Ганна Скиц погодилася на співпрацю зі службою зайнятості задля професійного успіху волинян.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися