Заради нареченого проміняла столицю на Полісся
Волинь

Заради нареченого проміняла столицю на Полісся

28 червня 2020, 17:10
0
2
Сподобалось?
2

У Старій Вижівці її жартівливо називають Надею-морячкою. Киянка навчалася на юридичному факультеті в Академії праці та соціальних відносин у столиці, коли подруга, з якою товаришували у виші, запросила дівчину на Волинь. Там вона зустріла своє кохання, проміняла столицю на волинське селище і жодного разу не пошкодувала!

Запропонувала одружитися першою

 – Про Юрія Осіїка подруга продзижчала повні вуха ще до того, як я вперше приїхала в Стару Вижівку. Мовляв, жених завидний: розумний, вродливий, компанійський, з почуттям гумору, ходить в море і, будучи холостяком, вже зводить власний дім, але головне – надійний, – згадує Надія. – Та коли ми вперше зустрілися на новорічні свята, зрозуміла, що хлопець кращий у стократ, ніж про нього кажуть, і вже не уявляла свого майбутнього без Юри.

І Надя сподобалася Юрію – це, мабуть, доля. Та частих побачень у них не вийшло. Хлопець по пів року затримувався в морі, але писав листи, телефонував. Після другого за час знайомства рейсу попросив дівчину підшукати у Києві квартиру, де б міг зупинитися. Але її батько сказав: «Ніякої квартири! Хіба в нас місця мало?» Йому з мамою було дуже цікаво, якого моряка донька чекає з таким нетерпінням.

А невдовзі Надя сміливо запропонувала Юрію:

– Поговорімо серйозно.

–  Чого ти хочеш? – не ходив довкола, адже йому вже тридцять – час думати про сім’ю.

– Заміж за тебе! – випалила дівчина, на вісім років молодша від судженого.

– Отакої! Але знай, у місто я не поїду, та й хату вже почав будувати. Одружимося, якщо переїдеш у Стару Вижівку.

– Чому б і ні? – погодилася.

– А я на вісімдесят відсотків був впевнений, що ти не поїдеш на Полісся, – зізнався Юрій. – Приємно, що помилився.

Два весілля

Тож спочатку відгуляли весілля у столиці, а потім – у Старій Вижівці. Нині  щасливе подружжя Осіїків разом вже чотирнадцять років. Виховують трьох дітей: Вадимові – 13, Тоні – 11, Сашкові – 5.

– Найважче, коли Юра по 6-8 місяців у рейсі, – каже Надя, – адже там усіляке трапляється. І піратів бачив, і нелегалів, і навіть був очевидцем теракту. Але знаю, що йде в море не лише заради романтики, але й щоб родина була всім матеріально забезпечена. 

– Ніколи не хотіли повернутися в Київ? – запитую співрозмовницю.

– Перші п’ять років було важко, бракувало міської метушні, столичних крамниць. Але коли почала сама водити автомобіль, про смуток забула. Хочу – іду в Ковель, Луцьк, везу дітей на озеро. Зрештою, у селищі затишно, чудова природа, та й люди мене знають.

Квітковий бізнес – для душі

А поки чоловік  підкорює океани, дружина не сумує на кухні, а займається квітковим бізнесом.

– Не дуже люблю вирощувати городину, – Надія завжди щира. – Тому замість редиски та картоплі вирішила засадити присадибну ділянку квітами, які дуже люблю. Чоловік переконався, що це дуже гарно, і коли вдома, то допомагає. Згодом виникла ідея відкрити квітковий магазин. А тут приміщення в центрі підвернулося. Як показав час, торгівля квітами, вазонами та атрибутами до них виявилася затребуваною, тому в магазині завжди людно, і реклама нам не  потрібна.

Було б доречно згадати ще про одне захоплення Надії Осіїк, яке вона передає маленьким старовижівчанам – жінка організовує у своєму магазині майстер-класи з виготовлення дитячих поробок. У хід ідуть шматочки фетру, стрічки, бусинки, обрізки з упаковок тощо. Дивовижні речі радують і  малечу, і їхніх батьків.

Ось так можна по-спра­в­жньому бути щасливою: коханий, діти, світлий дім і улюблена справа. І дарма, що далеко від столиці.

Наталія ЛЕГКА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися