Волинянки віком від 50-років можуть безкоштовно пройти обстеження «по-жіночому»
Волинь

Волинянки віком від 50-років можуть безкоштовно пройти обстеження «по-жіночому»

6 грудня 2020, 12:14
1
1
Сподобалось?
1

Більшість жінок відвідують гінеколога, коли планують чи вже завагітніли. А чим старшими стають, тим далі відкладають планове обстеження: мовляв, у мене нічого не болить. Однак медики наголошують, що варто хоча б раз у рік прийти на огляд, щоб уникнути проблем «по-жіночому», як звикли всі казати.

У Луцькій міській клінічній лікарні намагаються йти в ногу з часом і постійно закуповують якісну медтехніку. Нещодавно за ініціативи очільниці цього лікувального закладу Лариси Духневич у відділення ургентної гінекології придбали гістероскопічну стійку. З її допомогою можна буде оглянути порожнину матки, виявити патологічні зміни та призначити подальше лікування. Варто зазначити, що цей огляд безболісний, оскільки офісний гістероскоп дуже тоненький – лишень чотири міліметри. Все, що він «бачить» всередині, відображається на моніторі.

– Хочеться загострити увагу жінок на важливості такого обстеження, – розповідає завідувачка відділення ургентної гінекології Наталія Голюк. – Адже після п’ятдесяти розпочинаються перименопаузальні зміни гормонального характеру, які проявляються кровотечами зі статевих шляхів внаслідок утворення поліпів ендометрію. Ми провели таке дослідження. Серед п’яти обстежених пацієнток у віці 50+ три залишалися у нашому відділенні для подальшого лікування, дві направлялися в онкодиспансер. Діагностична гістероскопія доступна і абсолютно безкоштовна для пацієнток віком від п’ятдесяти років – це передбачено Національною службою здоров’я України.

Також Наталія Ярославівна зазначила, що перевірити своє здоров’я можуть не лише жительки Волинської області, а й інших регіонів. Для цього потрібно мати електронне направлення від сімейного лікаря. Але якщо його нема – це не проблема. Головне – мати бажання і не боятися пройти якісне обстеження.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися