Двоє лучанок стали «Матерями-героїнями»
Волинь

Двоє лучанок стали «Матерями-героїнями»

15 грудня 2020, 15:52
0
0
Сподобалось?
0

Указом Президента України лучанкам Оксані Жулканич і Тетяні Прудяк присвоєне почесне звання «Мати-героїня».

З цієї нагоди директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода вручила цим жінкам нагрудні знаки, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

«Цінністю нашої держави є міцні й багатодітні сім’ї. Ті, які формують політику сім’ї в нашій державі. В цих сім’ях вчать дітей добру, підтримки та поваги один до одного, - зазначила Вікторія Майборода. - Велика шана і повага саме вам, Матері, які в такий складний економічній час для нашої країни, не боїтеся народжувати та виховувати дітей. Пам’ятайте, ваші діти — основа нашої країни».

Довідково

Особам, які отримали почесне звання «Мати-героїня», передбачено виплату одноразової грошової винагороди, яка провадиться за рахунок коштів Державного бюджету України. Винагорода виплачується у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, для працездатних осіб, установленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання.

271 лучанка вже удостоєна найвищого звання «Мати-героїня». Була серед них і найстарша — Рудик Ганна Якимівна, якій на момент вручення відзнаки було 99 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися