Як «Волинь» вилетіла з кубка: 100 хвилин у меншості, глядачі на балконах та серія пенальті
Волинь

Як «Волинь» вилетіла з кубка: 100 хвилин у меншості, глядачі на балконах та серія пенальті

23 вересня 2021, 13:29
0
0
Сподобалось?
0

Після кількох подоланих раундів луцька «Волинь» дісталася у кубку України до команд прем’єр-ліги, які приєдналися до турніру з 1/16 фіналу. «Хрестоносцям» волею жеребу дістався Маріуполь.

«Волинь» – «Маріуполь» – 0:0

«Волинь»: 71. Коркодим, 61. Чернов, 6. Войтіховський – к, 45. Сасовський, 93. Цюпа, 8. Чепелюк (23. Кучеренко, 57) 16. Рябов, 98. Ляшенко, 34. Климець, 88. Хагназарі, 17. Кобзар.

«Маріуполь»: 12. Турбаєвський, 95. Стасюк, 86. Удод, 35. Мампассі, 97. Холод, 6. Чех, 9. Мишньов – к, 8. Очеретько, 7. Топалов , 11. Кащук (61. Світюха, 49), 77. Кулаков.

Востаннє, коли команди зустрічалися між собою у кубку, лучани на рідному «Авангарді» рознесли маріупольців з рахунком 7:1. Цей поєдинок відбувся рівно 10 років тому. Тоді обидві команди представляли найвищий дивізіон. Нині ж «Волинь» виступає у пердиві, тож звичайно й план лучан на нинішній матч був інший. Наставник «хрестоносців» Альберт Шахов вибудував чисто захисну модель. Лучани оборонялися дисципліновано та успішно, тривалий час не даючи «Маріуполю» створити нічого й зрідка вибігаючи у контратаки. Уже з середини першого тайму лучани опинилися у меншості. Арбітр вгледів фол останньої надії у діях Цюпи, котрий добряче прихопив тікаючого опонента на вході у штрафний майданчик. Лише після цього маріупольці змогли створити хоч щось у першому таймі. Найкращий момент мав би бути в Очеретька, от тільки у момент вирішального удару досвідчений гравець після гогстрого флангового прострілу у район 11-метрової позначки просто махнув повз м’яч ногою. Лише одного разу за перші 45 хвилин голкіперу лучан Коркодиму довелося по-справжньому виручати свою команду, коли він парирував удар головою від Холода.

Другий тайм проходив за тим же сценарієм. У виграшному становищі були ті уболівальники, які спостерігали за матчем з балконів прилеглого будинку. Коли гра виглядала зовсім нецікаво, у хід йшли «зігріваючі» напої.


Цікавіше на полі стало тільки в останні хвилини основного часу. За лучан зіграла стійка воріт, а Турбаєвський потягнув небезпечний удар Рябова.

Додатковий час краще почали гості, але фінальний свисток застав в атаці саме «Волинь». Лучани ніби відчували, що не готові до футбольної лотереї, й хотіли її уникнути, ризикуючи навіть у меншості.

У серії після матчевих 11-метрових «Волинь» й справді не виблискувала, маріупольці кілька разів синхронно хибили після помилок лучан, але зрештою таки перемогли 6:5. «Маріуполь» йде далі у кубку, а молодим луцьким футболістам вкотре можна подякувати за бажання та самовіддачу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися