На Волині мешканцям гуртожитку виставили рахунки на тепло за «космічним» тарифом
Волинь

На Волині мешканцям гуртожитку виставили рахунки на тепло за «космічним» тарифом

11 лютого 2022, 20:56
0
0
Сподобалось?
0

У Ковелі мешканці гуртожитку на вулиці Чубинського, 16 боргують за комунальні послуги 216 тисяч гривень. У січні вони отримали платіжки, у яких в два з половиною рази збільшилася оплата за спожите тепло. 

Про це Суспільному розповіла мешканка Людмила Зінчук.

У гуртожитку, який розрахований на 200 людей, зараз проживає 38. З проханням перерахувати суми у платіжках за тепло мешканці звернулися до міської ради.

Нові суми у платіжках

    82-річна Людмила Гамбарова каже: немає чим оплачувати комунальні. Розповідає: 26 років тому оселилася в кімнаті гуртожитку, на Волинь втікала від війни у Нагірному Карабасі. Нині з гуртожитку їй виселятися нікуди.

    "Вдвічі більше, ніж було": мешканці гуртожитку на Волині просять перерахувати платіжки за тепло

    Людмила Гамбарова

    "Платіжка 5 тисяч 450, а пенсія – 3 400. Я навіть якщо й половину заплачу, я не матиму за що прожити 30 днів. Такі суми високі, що нам написали цього разу, ніхто не зможе оплатити", – каже жінка.

    "Вдвічі більше, ніж було": мешканці гуртожитку на Волині просять перерахувати платіжки за тепло

    Людмила Зінчук

    Мешканка гуртожитку Людмила Зінчук розповіла: теж не має чим оплачувати комунпослуги. "Вдвічі більше, ніж було. Платили по одних показниках, зараз нам встановили лічильники, платимо по інших. Ситуація складається така, що у грудні я платила 3 тисячі. А цього разу мені платити майже 8 тисяч за одну кімнату", – розповідає мешканка гуртожитку.

    Зі слів Людмили Зінчук, у гуртожитку люди живуть на двох поверхах із чотирьох.

    Як нові платіжки пояснюють балансоутримувачі

      Будівля знаходиться на балансі Ковельського центру професійно-технічної освіти. Нові суми у платіжках людям нарахувала бухгалтерія. Як розповів керівник закладу Сергій Антонюк, грошей, щоб покривати витрати на комунальні послуги в гуртожитку, не мають. З його слів, коли восени погодилися подати тепло, мешканці зобов’язалися вчасно розраховуватися за спожите.

      "Вдвічі більше, ніж було": мешканці гуртожитку на Волині просять перерахувати платіжки за тепло

      Будівля гуртожитку

      "Тарифи по оплаті на теплову енергію до нового року були 1 930 гривень за одну гігакалорію, а з першого січня, після проведення закупівлі, ці тарифи зросли до 3 тисяч 190 за одну гігакалорію. Тому вийшла така суттєва різниця в оплаті за комунальні платежі", – розповів керівник центру профтехосвіти. З його слів, через те, що мешканці не платять за тепло – не лише гуртожиток, а й центр може лишитися без опалення.

      Як розповів у коментарі журналістам заступник Ковельського міського голови Віктор Жигаревич, нині готують проєкт рішення на сесію міськради, щоб виділити з бюджету гроші на погашення боргу мешканців гуртожитку на Чубинського, 16 у Ковелі.


      Хочете дізнаватися про головні події першими?
      Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

      Читайте також

      Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

      Ваш коментар

      Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
      Реєстрація Вхід
      Забули пароль?
      Реєстрація Вхід
      На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
      Реєстрація Вхід
      Зареєструватися