Представники ООН вивчали проблеми переселенців у Луцьку
Волинь

Представники ООН вивчали проблеми переселенців у Луцьку

5 серпня 2022, 10:59
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку з робочим візитом побувала делегація Львівського представництва управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ) на чолі з головою офісу Раяном Маршалом. У міській раді з гостями спілкувалася заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Вона розповіла, що на сьогодні у Луцьку налічується 16 тисяч офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Однак реальна кількість ВПО майже удвічі більша. З метою підтримки вимушених переселенців у місті діють центр допомоги біженцям, психологічний центр та соціальні їдальні.

Ірина Чебелюк наголосила на найважливішій проблемі, яка постає з наближенням навчального року. Переселенці нині розміщені у гуртожитках навчальних закладів, які потрібно буде передати для потреб студентів. Тож виникне гострий дефіцит житла для внутрішньо переміщених осіб. Аби вирішити її потрібен значний фінансовий ресурс.

Це вже друга зустріч представників Львівського офісу з керівництвом міської ради. За результатами першої зустрічі, яка відбулася у квітні, відповідно до запиту ООН Луцькому центру професійно-технічної освіти було надано допомогу у вигляді постільної білизни, подушок, ковдр, матраців та рушників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися