ООН передала волинським фермерам рукави для зберігання зерна (фото)
Волинь

ООН передала волинським фермерам рукави для зберігання зерна (фото)

4 листопада 2022, 16:07
0
1
Сподобалось?
1

Ініціативу забезпечення українських аграріїв рукавами для тимчасового зберігання зерна реалізує Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FАО) спільно з Мінагрополітики України.

Сьогодні представники FАО передали волинським фермерам 790 таких засобів для зберігання зернових. 46 малих і середніх господарств, які обробляють від 100 до 10 000 га ріллі, отримали додаткові можливості для збереження врожаю. Кожен такий рукав здатен вмістити до 200 тонн зернопродукції.

Григорій Недопад висловив вдячність представництву FАО ООН і за відчутну допомогу волинським аграріям.

«Це надзвичайно важлива справа. На тлі значної кількості зруйнованих зерносховищ, ускладненої логістики експорту – це гарантія збереження врожаю зернових», – зазначив Григорій Вікторович.

Керівник агрохолдингу «Волиньзернопродукт» Сергій Супрунюк поділився з фермерами досвідом використання рукавів. Його підприємство застосовує такий метод зберігання уже кілька років. За його словами, зернові в таких ємностях без втрат якості можна тримати до 9 місяців.

Скоро волинські аграрії отримають на додачу і агрегати для завантаження збіжжя у тимчасові сховища.

Речниця представництва FАО в Україні Вікторія Михальчук додала, що загалом українським сільгоспвиробникам передадуть 35 тисяч таких рукавів, які дозволять забезпечити зберігання 7 мільйонів тонн зернових. За її словами, вартість проєкту перевищує 60 мільйонів доларів. Програма ж реалізується за фінансової підтримки урядів Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися