У Луцьку люди не дають перетворити свій двір на автобан (відео)
Волинь

У Луцьку люди не дають перетворити свій двір на автобан (відео)

16 червня 2023, 13:35
0
0
Сподобалось?
0

Лучани, які живуть у ЖК «Зелений масив» не один рік мають проблему доїзду до власних будинків. Днями конфлікт із мешканцями сусідньої вулиці, через двір якої і їдуть автіки до цього комплексу, набув нових обертів.

Про це пише ВСН.

У луцькому ЖК «Зелений масив» скаржаться, що попри те, що будинки здані в експлуатацію, належного доїзду до них немає. Саме тому їхня дорога додому пролягає через двір вулиці Сагайдачного, 20. Мешканці цього двору категорично проти такого маршруту.

Лучанка Наталія Оксентюк запевняє: за допомогою у вирішенні питання зверталися до багатьох інстанцій.

«Скільки ще листів має бути написано на адресу Департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, щоб нас почули? Просимо хоча б надати відповідь, чи існує генеральний план, де є дорога до нашого будинку, яка не шкодить мешканцям сусіднього ОСББ «вул.Сагайдачного буд.20», зокрема, прямий виїзд на вулицю Рівненську», - каже вона.

Жінка стверджує, що вирішити проблему потрібно негайно, адже мешканці вулиці Сагайдачного, 20 погрожують пошкодити автівки, шлях яких буде пролягати через їхній двір.

«Що робити мешканцям вулиці Рівненська 113, 113А, а також зводиться ще один будинок, що в сукупності дасть колосальне навантаження на цей двір?!» – наголошує Наталія Оксентюк.

Відео конфлікту з’явилося в соцмережах. Цього разу викликали патрульних.

Натомість мешканці Сагайдачного, 20 обурюються, мовляв, пройти по двору неможливо, постійно їздять автівки та створюють небезпечні ситуації для дітей.

«Якщо за один день через наш двір проїжджає 1000 автомобілів, а в дворі є не менше 50 діток, які хочуть покататись на велосипедах», – нарікають вони.

Також люди скаржаться, що через їхній двір постійно їздять вантажні машини, з меблями та будматеріали для ЖК «Зелений масив».

Старожили мікрорайону розповідають: дорога тут була, пролягала через поле. Проте, землю продали та забудували.

Представники «Житлобуд-2», забудовника ЖК «Зелений масив» про проблему знають.

«Ми неодноразово зверталися до міської влади, аби вирішити це питання. Дорога в планах була і погоджував цей план Романюк. Проте, наразі ніяких дій ми не бачимо, а проблеми наших мешканців ми готові і хочемо вирішити якнайшвидше», – зазначила у телефонній розмові працівниця компанії-забудовника, проте назватися відмовилась.

Натомість заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Андрій Маруняк прокоментував ситуацію так: «Про доїзд до будинків мешканців має дбати забудовник, а не ми».

Схоже, мешканці продовжать воювати за дорогу, адже конфлікт не вирішений досі.

Згодом пост з відео прокоментував Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він порадив користуватися дорогами з боку вулиць Підгаєцька та Дорошенка.

«Мешканцям будинків на вулиці Рівненська 113, 113А необхідно користуватися доїздами, які передбачені генпланом. Зокрема з вулиці Підгаєцької та з вулиці Гетьмана Дорошенка», – написав він.

Подібна ситуація була на проспекті Перемоги у Луцьку, коли до нового ЖК «Тріумф», котрий досі зводиться, увесь потік транспорту хлинув через двори будинків 18 і 20. Конфлікт між водіями і мешканцями вирішила міська рада – у дворах встановили обмежувачі руху.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися