Лучани можуть отримати грошову допомогу
Волинь

Лучани можуть отримати грошову допомогу

22 червня 2023, 16:40
0
1
Сподобалось?
1

Мешканці Луцької громади можуть отримати грошову допомогу на лікування з бюджету міста. Цьогоріч по неї уже звернулися понад 10 000 осіб.

Про це пише Волинська служба новин.

Директорка департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як зазначила, що фіксованої суми допомоги не визначено. Залежно від захворювання заявника мешканці Луцької громади можуть отримати від 500 гривень до 5000 гривень. Зазначена допомога надається лише один раз на рік особам, які зареєстровані у Луцькій громаді.

«Створена спеціальна комісія, куди входять керівники виконавчих органів міської влади та сімейні лікарі, аби можна було визначити, наскільки людині потрібна допомога і в яких межах», – каже директорка ЦНАПу.

Одноразова грошова допомога надається: громадянам, членам сімей, до складу яких входять пенсіонери та особи з інвалідністю, а також особи, які опинилися в складних життєвих обставинах, на лікування, потерпілим внаслідок пожежі чи стихійного лиха, особам, які беруть участь у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також сім’ям осіб, члени яких загинули внаслідок трагічних подій або військових дій.

Для отримання допомоги треба подати письмове звернення у ЦНАП і довідку (виписку з медичної картки амбулаторного та стаціонарного лікування, форма первинної облікової картки №027). Її видає сімейний лікар. Вона має бути завірена завідувачем амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Ця довідка дійсна протягом 90 календарних днів.

Окрім заяви і медичної виписки, людина повинна подати ідентифікаційний код і реквізити банківського рахунку (соціального) або номер поштового відділення для отримання призначених коштів.

Минулого року, зі слів Лариси Карп’як, по таку матеріальну допомогу до ЦНАПу звернулося 2 200 осіб, а цьогоріч – понад 10 000 мешканців Луцької громади.

У зв’язку з тим, що в бюджеті Луцької міської ради на перший та другий квартал не були передбачені кошти на матеріальну допомогу, відповідно, зараз розглянуто лише третину звернень з тих, які надійшли за п’ять місяців.

На сесії міської ради виділили додаткове фінансування, і всі подані заяви будуть розглянуті почергово впродовж липня, а заявників проінформують про результати розгляду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися