Як потрапити на лікування за кордон військовим
Україна

Як потрапити на лікування за кордон військовим

8 жовтня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило інструкцію.

Вже майже 20 місяців триває повномасштабна війна в нашій країні. Чимало поранених і травмованих воїнів потребують лікування у закордонних клініках. Завдяки потужній міжнародній підтримці та взаємодії Міністерства охорони здоров’я з партнерами близько чотирьох тисяч українців евакуйовані до медичних закладів Європейського Союзу. Тож зараз українським воїнам, щоб потрапити на лікування за кордон, не потрібно отримувати висновок консиліуму військово-медичної установи. Тепер медичний заклад, в якому захисник перебуває на лікуванні чи реабілітації, самостійно визначає необхідність направлення за кордон і також готує пакет документів, зокрема:

● згоду військового або його законного представника на лікування за кордоном;

● згоду на обробку та передачу персональних даних медзакладам іноземних держав;

● виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я;

● висновок про необхідність направлення військового на лікування за кордон.

Далі висновок про необхідність евакуації разом із пакетом документів медзаклад надсилає до державного органу сектору безпеки й оборони, в якому військовий проходить службу. Державний орган надсилає на розгляд Міністерства охорони здоров’я в електронній формі лист-направлення з копіями документів. Потім МОЗ подає запит до країн ЄС щодо готовності безоплатно надати захиснику України необхідну медичну та реабілітаційну допомогу. І у разі згоди, за сприяння офіційних структур Єврокомісії, транспортує воїна до закордонної клініки.

Олесь ТИХОНЕВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися