«Рівень води сягав 4 сантиметри»: у Луцьку учні однієї зі шкіл сиділи у підтопленому укритті
Волинь

«Рівень води сягав 4 сантиметри»: у Луцьку учні однієї зі шкіл сиділи у підтопленому укритті

31 жовтня 2023, 12:55
0
0
Сподобалось?
0

Учні 4-го ліцею Луцька під час повітряної тривоги 28 жовтня перебували в затопленому водою укритті.

Відео з водою на підлозі у соцмережі виклали батьки. Як розповіла Суспільному мама двох школярок Олена Середюк, діти перебували у підтопленому приміщенні дві години.

"Коли я зайшла, я була шокована, — говорить Олена Середюк. — Діти сидять у воді, на кріслах, ці випари, дихати немає чим. В укритті, оскільки їх багато, температура висока, та вода випаровується. Почали її вибирати після того, як я сказала, що буду це питання підіймати. Ніхто не каже, що нам прикро, що так сталося, що ми привели у цю воду дітей".

Як додала мама школярок, у школі є інші укриття, але 28 жовтня там було зачинено. Того дня у школі було орієнтовно три сотні учнів. Як заступниця директора 4-го ліцею Ірина Дмитренко, того дня вона чергувала, дітей направляла до укриття зі школи.

"Коли я почула особисто, що є вода, я попросила вчителів розсадити дітей по сухих місцях. Тому що переводити дітей в укриття через двір – це теж не є зовсім безпечно", — зазначила заступниця директора.

Заступник директора з господарської роботи Василь Ярмолюк каже: таке у навчальному закладі сталося вперше через сильні дощі. З його слів рівень води в укритті сягав орієнтовно 3-4 сантиметри. "Між стиками, між фундаментними блоками просочується вода і вона по нижній циркуляції йде сюди", — каже він.

Нині води в приміщенні уже немає.

Влітку біля будівлі замінювали трубу, вода зібралася у місці, де просіла земля. "Весь водостік з будівлі йде у двір школи, а там водовідведення немає. Ми далі розрівняємо, зробимо підвищення і вода, в цьому напрямку не буде у всякому разі йти, буде йти по асфальтовому покриттю", — говорить Василь Ярмолюк.

Зі слів керівника міського департаменту освіти Віталія Бондаря, подібні підтоплення укриттів у школах і дитсадках — не критичні.

"Кожне укриття розміщене в підвальних приміщеннях, їх періодично підтоплює. Тим паче з п'ятниці на суботу був проливний дощ, це ґрунтові води. Просочення відбувається в закладах освіти і таке допускається в межах необхідного і допустимого. Ніяких порушень особливих немає щодо діяльності керівника закладу освіти чи якоїсь халатності", — вважає Віталій Богдар.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися