«Дрони замість бруківки»: біля Волинської ОДА активісти вкотре вийшли на мітинг
Волинь

«Дрони замість бруківки»: біля Волинської ОДА активісти вкотре вийшли на мітинг

16 листопада 2023, 12:05
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку біля Волинської ОДА активісти черговий раз влаштували акцію. Головна вимога ініціативної групи – виділяти більше коштів на ЗСУ, а не на бруківку, ремонти дворів та доріг.

Мітинг відбувся у четвер, 16 листопада. Про це повідомляє кореспондент видання ВСН.

Лучани принесли прапори та плакати. Активісти хочуть максимально повпливати на те, щоб усі гроші йшли на ЗСУ.

Нагадаємо, це вже не перший мітинг у Луцьку. 3 листопада луцькі активісти прийшли на акцію щодо зміни стратегії видатків з бюджету. 8 листопада біля Волинської ОДА активісти вимагали, щоб до них вийшов голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, однак активісти його так і не дочекалися.10 листопада відбулося засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», у якому взяла участь ініціативна група, яка представляла людей, що днями приходили до головної адмінбудівлі краю з проханням поінформувати про обсяг коштів з обласного бюджету, які спрямували на військових у 2023 році. Цього дня пікетувальники зустрілися з Погуляйком.

«Герой загинув через те, що у нього не було дрону, не було нічника. Я ходжу на всі мітинги і я не прошу, а вимагаю, щоб першим ділом були мавіки, тепловізори і техніка!», - наголосила волонтерка Алла Демчук.

Громадськість зокрема обурена намірами виділити 4,5 млн на санаторій «Пролісок». Активісти запитали голову майнової комісії Романа Микитюка про доцільність таких витрат. У відповідь він запевнив що це кошти на енергозберігаючі заходи, зокрема на заміну котла.

Натомість член бюджетної комісії Володимир Бондар зазначив, що коштами обласного бюджету нині розпоряджається обласна військова адміністрація. І обласна рада нічого не виділятиме сьогодні. А щодо утеплення об’єктів комунальної власності - це в майбутньому зекономить кошти на опалення цих об’єктів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися