У Карпатах почали квітнути першоцвіти
Закарпаття

У Карпатах почали квітнути першоцвіти

23 лютого, 11:39
0
0
Сподобалось?
0

На календарі ще зима, а в лісах Карпатського біосферного заповідника вже відчуваються перші несміливі кроки весни - почали квітнути перші проліски.

Про це йдеться на сторінці заповідника у Facebook.

"Друзі, ми принесли нам квіткові фотосвідчення з урочища Кузій. Тут вже розквітають підсніжники, первоцвіти, калюжниця, кремена та інші перші весняні квіти", - йдеться у повідомленні.

Лютий в Україні завершиться зниженням температури. За словами відомого синоптика Ігоря Кібальчича, з 27 по 29 лютого очікується прихід холодного повітря зі сходу Європи, що призведе до зниження температури на 5-7 градусів. Аномально тепла погода триматиметься лише на Закарпатті, де термометри вдень покажуть +11…+18 °С.

Вітер до кінця місяця буде переважно з південного напрямку, з невеликими коливаннями у деякі дні.

Сніговий покрив висотою 1-4 см, який наразі ще частково присутній на півночі лівобережжя та в західних областях країни, до кінця лютого повністю розтане, за винятком Карпат.

Отже, за словами синоптика, атмосферні явища над Європою поступово переходять у весняний режим. Цьому сприяють високе положення сонця вдень, відсутність снігового покриву та переважання циркуляції тепла з південних широт у північні регіони.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися